Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Амфітеатр у Мукачеві: коли ж закінчиться будівництво?

ВІДЕО ДНЯ

У редакцію інтернет-видання «PMG.ua» надійшов лист від голови Мукачівської міської організації Політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» Володимира Шубця. Публікуємо заяву політика без змін.

Амфітеатр у Мукачеві: коли ж закінчиться будівництво? – 04
Реклама

«Молода команда» міського голови Мукачева ще до початку офіційного перебування на посаді, вже під час виборчої кампанії,  розповідала  про те, що дбатиме про розвиток культури, адже Мукачево  повинне мати статус міста №1. В тому числі і в цій  сфері.

Натомість, що за два з половиною роки отримали  мукачівці? Чи можуть вони пишатися тим,  що місто стало осередком культури в області? Навряд чи.

Реклама

За цей час Мукачево втратило обласний театр, адже рішенням підконтрольних меру депутатів  із нього зробили комунальне підприємство. Так і не запрацював Палац Культури – ніяк не може завершитися тендер на 44 мільйони, за яким мають продовжити ремонт будівлі (а так хотілося б віддати його у руки «своїх», однак, прозорість, якої  вимагає закон, не дає відкрито цього зробити).  Загалом Палац Культури мукачівським платникам податків обходиться вже у 60 (!) мільйонів гривень. Так званий «Будинок русинів», наразі «Будинок національних спільнот» руйнується:  історична споруда в центрі міста занепадає. 

Тільки протести батьків зупинили закриття та злиття шкіл мистецтв у Мукачеві. Необхідність зробити це чиновники пояснювали «оптимізацією коштів». Погодьтеся, це виглядає дивно, адже навряд чи велику економію для міста принесло б скорочення кількох посад викладачів. Натомість, звільнилося б велике приміщення в центі міста, яке в перспективі можна приватизувати «для наближених».

Справжні мітинги влітку 2017 року викликала інформація про закриття басейну ДЮСШ. Мукачівців позбавили і цієї можливості бюджетного відпочинку. Міський стадіон наразі у вкрай занедбаному стані. Про відкриття дитячих майданчиків ніхто давно не чув. Натомість, чи не головним заходом у сфері культури, стало відкриття численних фестивалів у парку «Перемоги», які мукачівці встигли прозвати «алкофестами». Очевидно, ці заходи більше до смаку міським чиновникам, адже тут можна ще й добре заробити.

Реклама

Жителі міста добре пам’ятають, як поблизу парку «Перемога» діяв міський амфітеатр. Виявилося, що людям, близьким до міського голови, вдалося його приватизувати. Землю продали, але були особливі умови: власник брав на себе зобов’язання відновити амфітеатр. Там вже кілька років ведеться будівництво. Але чи матимуть цього користь мукачівці? Чи допоможе це їхньому культурному розвитку? Навряд чи.

Зважаючи на ситуацію, що склалася із уже колишнім амфітеатром, я, як Голова Мукачівської міської організації  Політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» звернувся до Мукачівського міського голови із інформаційним запитом, у якому вимагаю  пояснити: у чиїй власності наразі знаходиться земельна ділянка по вулиці Садовій (поблизу біля парку «Перемога», на місці колишнього міського амфітеатру); надати належним чином завірені копії всіх відповідних рішень Мукачівської міської ради про передачу ділянки у приватну власність; надати належним чином завірені копії всіх відповідних рішень, якими надано дозвіл на будівництво на земельній ділянці по вулиці Садовій біля парку «Перемога», де знаходився колишній міський амфітеатр.

Мукачівці повинні знати хто і що будує на території, яка ще нещодавно була одним з культурних середків міста. Міста, яке, на жаль, свою культуру втрачає. У молодої «прагматичної» команди – інші цінності. А сподівання були…

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно