Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпаття стає новим потужним гравцем на європейській мапі соціалізму

Закарпаття стає новим потужним гравцем на європейській мапі соціалізму

21 липня 2018 року під проводом політичного лідера та відомого адвоката, голови Ради адвокатів Закарпатської області Олексія Фазекоша в Мукачево пройшла перша установча конференція Закарпатської обласної регіональної організації Партії «Соціалісти», на якій затвердили керівний склад осередку.

ВІДЕО ДНЯ

У конференції взяли участь очільник партії, український політик, дипломат, екс-міністр закордонних справ України, колишній голова ОБСЄ та ОЧЕС Леонід Кожара, депутати європейських парламентів «лівих» течій на чолі з Мікулашом Крайковичем, депутати Закарпатської обласної Ради, депутат Мукачівської міської Ради Олег Казибрід, голова Закарпатської Спілки ветеранів АТО Іван Удут, представники професійних еліт, видатні спортсмени, представники ЗМІ та понад 70 делегатів з усіх районів Закарпатської області. Дуже важливо, що установчі збори партії були проведені у підкреслено проєвропейському руслі, адже навіть з точки зору гендерної рівності до заходу не було жодних нарікань. Конференцію прикрасили своєю присутністю чарівні жінки – Наталя Ворона, президент Громадської організації «Красуні Закарпаття», Інгрід Туріс, депутат крайового зібрання, Тетяна Мишкулинець, представник Європейської поліцейської асоціації в Закарпатській області та інші пані.

Вже з перших хвилин конференції стало зрозуміло, наскільки потужною є новостворена організація. Бо не встигли делегати зареєструватися, обрати голову конференції Олексія Фазекоша та заслухати вітальні слова лідера партії Леоніда Кожари, як до поліцейського відділку поступила інформація про замінування готелю «Фердінанд» в Мукачеві, де й відбувався захід. Але супротивники нового європейського, соціалістичного руху нічого не домоглися. А навпаки лише згуртували нових партійців. Конференція продовжилася на терасі біля готелю. «Нас бояться – значить нас поважають. І незважаючи на всі негаразди, я обіцяю, що Закарпаття буде мати потужну європейську партію лівого спрямування – партію «Соціалісти», навколо якої ми згуртуємо усі демократичні сили», – наголосив Олексій Фазекош.

Реклама

Підтримали народження нової соціалістичної сили і наші європейські партнери, депутати парламенту Словаччини, пообіцявши усіляко сприяти партії.

Голосуючи за керівний склад осередку, делегати одностайно підтримали на посаду керівника Олексія Фазекоша. Також у рамках конференції обрали заступників голови – серед яких підкреслимо й важливу роль Наталі Ворони, яка перш за все відповідатиме за розвиток комунікаційної стратегії осередку, а також склад ради та виконавчого комітету.

Реклама

Ведучи мову про нову політичну силу, її завдання та структуру, голова партії Леонід Кожара наголосив: «Партія «Соціалісти» — це нова потужна політична сила, яка створена не під конкретну людину, у ній не буде принципу “вождізму”, у нас немає олігархів, але партія матиме сильних регіональних лідерів…»

Політичним завданням Партії «Соціалісти» є консолідація всього українського суспільства шляхом утвердження порядку та спокою через діалог з різними соціальними групами, територіальними громадами, владою і політичними силами. Партія бачить Україну виключно унітарною республікою, в якій критерій ефективності органів влади повністю залежатиме від рівня соціальних інвестицій та розвитку соціальної інфраструктури. Крім того, партія «Соціалісти», і на цьому Леонід Кожара наголошував неодноразово - це партія миру, а тому виступає виключно за припинення військових дій через загальнонаціональне примирення і взаємопорозуміння.

Як зазначив у своєму виступі Олексій Фазекош, мета новоствореної партії проста і зрозуміла: об’єднати довкола себе якомога більше активних громадян, заради цілісності всієї держави. Об’єднання українського суспільства повинно відбуватися в тому числі й через розуміння того, що саме перлина України – Закарпаття має стати стратегічним регіоном держави, через повагу до унікальності якого буде відбуватися розвиток різноманітності усіх без виключення областей України. В країні має запанувати мир, економічне процвітання, вестися нещадна боротьба з корупцією.

Реклама

Приємно було спостерігати, як європейські парламентарі підкреслювали, що конференція була організована на дуже високому організаційному рівні. Взагалі присутність на заході членів Європарламенту є чітким сигналом для чинної влади про міжнародну підтримку та європейський вектор розвитку як цього партійного проекту взагалі, так і його осередку в Закарпатській області. Іншими словами, Леонід Кожара, як справжній дипломат та вправний політик значно посилив свій партійний вплив на Закарпатті, що є форпостом законності та стабільності, й провісником європейських цінностей в державі.

В цьому аспекті слід зазначити, що учасників конференції привітав й легенда українського державотворення, перший демократично обраний мер Ужгороду Еміл Ландовський, сам факт привітання та виступу якого повністю перекреслив усі спроби дискредитувати захід та навішати йому непатріотичні ярлики. Пан Ландовський пообіцяв передати увесь свій досвід новій партії.

Організаційний рівень проведення заходу, кількість учасників та якість виступів однозначно надає підстави твердити, що Закарпатський обласний осередок партії «Соціалісти» з першого дня своєї діяльності став реальною потужною силою, що впливатиме не тільки на регіональне, але й всеукраїнське політичне життя.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно