Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У МЗС України зробили гучну заяву

У МЗС України зробили гучну заяву

Якщо Угорщина не надасть необхідних роз’яснень стосовно нової посади уповноваженого міністра по Закарпаттю, Україна готова реагувати жорстко, у тому числі – заборонити в’їзд посадовцю.

ВІДЕО ДНЯ

Про це заявив заступник голови МЗС України Василь Боднар. Як повідомив дипломат, наразі український уряд чекає офіційних пояснень від угорських партнерів, та поки що Будапешт мовчить.

"Якщо не буде реакції, на яку ми розраховуємо, якщо не буде вичерпного роз’яснення та зміни назви посади – Україна змушена буде реагувати жорстко, не виключаючи ймовірності заборони в’їзду. Хоча, звісно ж, ми цього не хотіли би", – зауважив Боднар.

Реклама

Боднар наголосив, що Україна вважає втручання сусідньої держави у внутрішні справи неприйнятними та буде вживати всі можливі заходи дипломатичного впливу.

"Ми це розглядаємо як ще один крок у низці деструктивних, провокаційних дій з боку Угорщини, які ми спостерігаємо останнім часом, попри нещодавній прогрес у переговорах (щодо освітньої реформи)", – додав Василь Боднар.

Реклама

Як повідомляло інтернет-видання "PMG.ua" раніше, МЗС України вимагає пояснень від Будапешта у зв’язку з його рішенням створити посаду урядового уповноваженого, відповідального за розвиток Закарпатської області.

У дипвідомстві повідомили, що вручили ноту протесту керівникові угорської дипмісії, оскільки "до компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно