Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Стало відоме ім’я консула, якого Україна висилає з Берегова

Стало відоме ім’я консула, якого Україна висилає з Берегова

Міністерство закордонних справ висилає з України консула на ім’я Дьордь Ваш. Про це повідомив на умовах анонімності угорський дипломат. Дипломат на ім’я György Vass (українською транслітерується як Дьордь Ваш) брав участь у церемонії приведення до присяги угорських громадян – на скандальному відео його можна помітити із келихом шампанського в руках.

ВІДЕО ДНЯ
Стало відоме ім’я консула, якого Україна висилає з Берегова – 01

"Це – один із рядових, молодших за рангом консульських співробітників, – пояснив  дипломат. – Всього в угорському диппредставництві в Береговому акредитовано 7 консулів, включаючи керівника консульської установи".

Реклама

Офіційний сайт консульства містить згадку про те, що консул на прізвище Ваш досі є одним з дипломатів, які там працюють. Зауважимо, що на приховано відзнятому відео, яке спричинило чергове загострення у відносинах України та Угорщини, основні етапи церемонії проводить не висланий консул, а жінка, особа якої невідома. Зокрема, саме вона інструктує закарпатців, що беруть участь у церемонії, приховувати від української влади отримання ними громадянства.

Угорський дипломат утримався від припущення щодо того, чому рішення МЗС України стосується саме Дьордя Ваша. З’ясувати це в МЗС України також не вдалося – Клімкін оголосив, що українська сторона не розголошуватиме дані щодо висланого консула.

Реклама
Читайте також:
Порошенко відреагував на скандал з угорськими паспортами на Закарпатті

Між тим, висока імовірність, що пані зі скандального відео не акредитована в Україні та, можливо, взагалі не є дипломатом, а прибула до Берегова з Будапешта спеціально для проведення церемонії приведення до присяги на вірність Угорщини.

Принаймні, серед консулів, зазначених в якості співробітників дипустанови, є лише одна жінка (заступниця керівника консульства) і вона не схожа на пані зі скандального відео.

Реклама

Нагадаємо, у четвер МЗС України повідомило, що одного з консулів Угорщини у Берегові оголошено персоною нон-грата. Угорщина ж висилає українського консула у відповідь на дії Києва.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно