Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • На Закарпатті перевірять власників угорських паспортів зі списку "Миротворця"

На Закарпатті перевірять власників угорських паспортів зі списку "Миротворця"

У Закарпатській облдержадміністрації заявили, що перевірять, чи справді є державними службовцями власники угорських паспортів зі списку "Миротворця". Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми не знаємо, звідки ці дані і ми не можемо перевірити достовірність цієї інформації зі списку "Миротворця" щодо осіб, про яких там ідеться як про власників угорських паспортів, що перебувають на держслужбі. Але в області перевірять дані списку "Миротворця" – це зробити легко за опублікованими прізвищами", – сказав він.

"Інша справа, що не всі люди зі списку "Миротворця" є держслужбовцями – деякі просто депутати, як, наприклад, пан Цебер – він є депутатом Ужгородської райради від БПП, а закон забороняє подвійне громадянство тільки для держслужбовців", – додав Галас.

Реклама

За його словами, у списку "Миротворця" зустрічається ім’я чиновника, якого в 2016 році голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звільнив із посади начальника управління освіти Берегівської РДА – саме через факт виявлення у нього угорського паспорта.

"Мова про Ласло Лендєла. У 2016 році, коли набув чинності закон про заборону подвійного громадянства для держслужбовців, він був звільнений із посади наказом Москаля. Це був єдиний на Закарпатті прецедент звільнення через подвійне громадянство", – розповів чиновник.

Реклама
Читайте також:
Порошенко відреагував на скандал з угорськими паспортами на Закарпатті

Він додав, що наразі Лендєл ще судиться, щоб відновитися на посаді. "Він, до речі, лишається діючим помічником Івана Балоги, народного депутата. Ми тоді давали номер його угорського паспорта серії ВН №1379502, оформленого на прізвище Lengyel Laszlo, 04.09.1972 року народження. Якщо номери збігаються із вказаними на сайті Миротворця, то опублікована там інформація – достовірна", – сказав Галас.

Разом із тим він зазначив, що інформацією, опублікованою на "Миротворці" важко оперувати, оскільки буде вкрай важко довести щось у суді за цими даними.

Реклама

Нагадаємо, сайт "Миротворець" опублікував список із 313 закарпатців, власників угорських паспортів, які є держслужбовцями та чиновниками місцевого самоврядування.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно