Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Міністр закордонних справ Угорщини зробив чергову гучну заяву

Міністр закордонних справ Угорщини зробив чергову гучну заяву

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що українська влада підтримує "кампанію ненависті", націлену на членів угорської національної спільноти. Сійярто вважає, що інформація про непричетність влади до сайту "Миротворець" є неправдивою.

ВІДЕО ДНЯ

Про це пише прес-служба уряду Угорщини. Сійярто наголосив, що в переліку "Миротворця" є особисті дані, які не можна отримати із відкритих джерел. Цією інформацією володіють виключно спецслужби урядових джерел.

"Це брехня, що українська держава не має нічого спільного з веб-сайтом, на якому перераховані підозрювані з українсько-угорським громадянством", – сказав він. За словами угорського міністра, один із директорів організації, який керував екстремістським веб-сайтом, працював в українській спецслужбі.

Реклама
Читайте також:
Будапешт викликав "на килим" посла України через закарпатців

Нагадаємо, "Миротворець" вніс у "Чистилище" 313 закарпатців – власників угорських паспортів, які є держслужбовцями та чиновниками місцевого самоврядування. Ці люди потрапили до списку, бо "присягнули на вірність Угорщині", перебуваючи на державній службі та в органах місцевого самоврядування.

Реклама

Сійярто, який і сам раніше опинився в базі, вважає, що за цим стоїть президент України Петро Порошенко. "Кампанія ненависті, націлена на членів угорської національної спільноти, має підтримку та заохочення з боку держави", – заявив він. На думку міністра, Порошенко дав згоду на таку капманію, намагаючись підвищити свою популярність перед виборами.

Нагадаємо, що Угорщина не бачить нічого страшного на скандальному відео із Берегова.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно