Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Валерій Лунченко: «Народний фронт» готується до парламентських виборів»

Валерій Лунченко: «Народний фронт» готується до парламентських виборів»
ВІДЕО ДНЯ

У суботу, 2 лютого, у Києві відбувся з’їзд політичної партії «Народний фронт». У зібранні взяли участь делегати від Закарпаття на чолі з керівником обласної партійної організації, народним депутатом України Валерієм Лунченком. Він прокоментував ключові рішення з’їзду та поділився планами щодо роботи місцевих осередків у 2019 році.

Заяву, на яку всі чекали: чи буде «Народний фронт» висувати свого кандидата на президентських виборах, оголосив лідер партії Арсеній Яценюк.

Реклама
Читайте також:
"Народний Фронт" Закарпаття поспілкувався з громадянами напередодні передвиборчої кампанії

– Я довго думав над тим, чи йти в президенти. Це непросте рішення не можна приймати через емоції чи кон’юнктуру. Внаслідок дискредитації, відкритої брехні, коли брехали всьому українському народу – сьогодні немає достатньо висоти, щоб виграти вибори президента у 2019 році, - пояснив Арсеній Яценюк.

Реклама

Натомість керманич «фронтовиків» закликав усіх боротися за перемогу на виборах до Верховної Ради та подальше формування нового уряду.

– На мою думку, це виважене і правильне рішення, - прокоментував Валерій Лунченко. -  У найскладніший час, коли після Революції Гідності потрібно було втримати країну, Яценюк знехтував рейтингами, погодившись стати Прем’єр-міністром. Очолюваний ним Кабмін вивів Україну з дефолту, відмовився від російського газу, почав будувати армію і запровадив реформи. Звісна річ, що легше критикувати, нарощуючи рейтинги популістськими заявами. Але де були ці популісти, коли країна опинилася без керівництва, з порожньою казною, з незрозумілим статусом на міжнародній арені, без повноцінної армії у відкритій Росією війні? Будемо відвертими – саме уряд Яценюка тоді не побоявся взяти на себе відповідальність за державу. 

Тим не менше, партія Арсенія Яценюка планує і надалі брати активну участь у політичному житті країни. Для цього «Народний фронт» іде на вибори до Верховної Ради із заявленим раніше демократичним і проукраїнським курсом.

Реклама

– Нова Верховна Рада – це нові депутати, нова коаліція і новий уряд. І ми повинні поборотися і вибороти як нову коаліцію, так і новий уряд, – проголосив із трибуни Арсеній Яценюк.

– Закарпатська обласна організація «Народного фронту» підтримує курс і резолюцію нашої партії. – підкреслив Валерій Лунченко. – Вже скоро, згідно з чинним законодавством, ми розпочнемо формування центрального виборчого штабу, регіональних штабів для участі у парламентських виборах та проведення консультацій щодо об’єднання з іншими демократичними силами. «Народний фронт» – одна з небагатьох організацій на Закарпатті, яка стабільно повноцінно працює з 2009 року. У нас постійно діють районні осередки, партійні офіси і громадські приймальні.  Ми відкриті до співпраці з однодумцями і прихильниками курсу Арсенія Яценюка. А тим часом зробимо все можливе для забезпечення чесних і прозорих виборів президента та визнаємо того кандидата, якого оберуть українці.

Делегати з’їзду проголосували за резолюцію, у якій міститься заклик до країн-членів ЄС і G7 щодо посилення санкцій проти Росії та відновлення територіальної цілісності України, судноплавства в Азовському морі і повернення в Україну заручників. Окремо Арсеній Яценюк звернувся до діючого президента Петра Порошенка звільнити Україну від кума Путіна, який «захоплює заручників рукою  свого путінського і антиукраїнського елементу».

– Дуже приємні враження від з’їзду. Команда працює, міністри - на своєму місці, настрій піднесений. Ми, у свою чергу, готові працювати на місцях, готові відстоювати ідеї «Народного Фронту» та робити свій внесок у розбудову держави, – підсумувала учасник з’їзду, представник Рахівського районного партійного осередку «Народного фронту» Оксана Севч.

Нагадаємо, що "Народний Фронт" Закарпаття поспілкувався з громадянами напередодні передвиборчої кампанії.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно