Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Троє закарпатських нардепів відстоюють національні інтереси

Троє закарпатських нардепів відстоюють національні інтереси

Мінінфраструктури підтримало пропозицію народних депутатів Роберта Горвата, Василя Петьовки та Валерія Лунченка заборонити імпорт транспортних засобів із Російської Федерації. У той же час, можливість введення ембарго все ще вивчають у Міністерстві аграрної політики та продовольства.

ВІДЕО ДНЯ

Про це у вівторок, 19 лютого, повідомив народний депутат Роберт Горват. «Продовжуємо боротьбу за заборону імпорту транспортних засобів із країни-окупанта. Нещодавно отримали чергову відповідь на наш із Василем Петьовкою та Валерієм Лунченком депутатський запит по цьому питанню. Зокрема, нам повідомили, що Мінінфраструктури не заперечує проти введення ембарго. Однак, заперечення, виявляється, є у Мінагрополітики. При чому, з доволі дивних причин», – заявив парламентар.

Так, у Мінагрополітики висловили застереження щодо заборони імпорту російських тракторів та запропонували порадитись із виробниками та експортерами такої техніки.

Реклама

«Можу полегшити роботу посадовцям Міністерства та повідомити, що їхнє хвилювання нині виглядає дещо безпідставним. Так, у 2018 році імпорт тракторів із Росії становив 1,3 млн. дол. або 0,1 % від загального імпорту тракторів до України», – повідомив Роберт Горват.

Читайте також:
Лунченко, Петьовка та Горват зустрілись із "пересічниками": про що домовились
Реклама

Разом з тим, народний депутат зазначив, що того ж 2018 року український експорт цієї техніки до Росії становив 11,8 млн. дол. або 60% від усього вітчизняного експорту тракторів. А з початку 2019-го їх продаж до Росії заборонений офіційною Москвою.

«Відтак, позиція Мінагрополітики у цій ситуації видається щонайменше дивною. Ми ж із колегами очікуємо, що після консультацій Ольга Трофімцева спільно із фахівцями Міністерства все ж приймуть вірне рішення. Маємо разом відстоювати національні інтереси України», – заявив Роберт Горват.

Нагадаємо, раніше народні депутати Роберт Горват, Валерій Лунченко та Василь Петьовка закликали Кабмін заборонити імпорт транспортних засобів із Росії. Мова йде про заборону ввезення до України транспортних засобів за товарними позиціями 8701,  8702, 8703,  8704, 8705, 8709, 8711  відповідно до Митного тарифу України.

Реклама

Це, зокрема, автомобілі легкові та вантажні, моторні транспортні засоби для перевезення 10 осіб і більше, вантажопасажирськi автомобiлi-фургони, трактори, спецтехніка (автокрани, автомобiлi пожежнi, автобетономiшалки, автомобілі притиральні тощо) та ін.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно