Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Президентський рейтинг: Тимошенко наздогнала Порошенка

Президентський рейтинг: Тимошенко наздогнала Порошенка

Соціологічна група "Рейтинг" оприлюднила нові результати опитувань. Але зазначимо, що група проводила опитування ще до того, як міський голова Львова Андрій Садовий зняв свою кандидатуру з президентських виборів та підтримав екс-міністра оборони Анатолія Гриценка, а також до заяви Дмитра Гнапа щодо підтримки Анатолія Гриценка.

ВІДЕО ДНЯ

За результатами опитування, проведеного у лютому, дві третини опитаних вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, натомість кожен п’ятий вважає, що – у правильному (з початку року останній показник виріс з 14 до 21%). 

З початку року зросла мобілізація виборців – майже 85% (проти 76% у грудні) опитаних зазначили, що однозначно чи скоріше мають намір взяти участь у виборах Президента України. Відносно вищі темпи росту охочих голосувати зафіксовано на Півдні та Сході країни.

Реклама

Лідером президентського рейтингу є Володимир Зеленський, якого підтримують 25,1% тих, хто визначився та має намір голосувати. Другу позицію ділять між собою Петро Порошенко ( 16,6%) та Юлія Тимошенко ( 16,2%). У першу п’ятірку увійшли також  Юрій Бойко, за якого готові віддати свої голоси 11,3%, та Анатолій Гриценко – 7,7%.

Щодо інших кандидатів у президенти України, то їх рейтинг відповідно до соціологічного дослідження наразі виглядає таким чином: О. Ляшко – 5,6%, А. Садовий – 3%, Є. Мураєв – 2,5%, І. Смешко – 2,5%. Майже по 2% набирають О. Шевченко, Р. Кошулинський та О. Вілкул.

Реклама

За останній місяць зріс рейтинг Зеленського, Порошенка та Бойка. Невелике зменшення відбулося у рівні підтримки Тимошенко. Водночас, впродовж останнього місяця відчутно зросла частка респондентів, які не визначилися з вибором (з 15 до 25%).

Володимира Зеленського підтримують виборці з Півдня та Сходу. Петра Порошенка на Заході країни, а Юлію Тимошенко в Центрі, де ділить першість з Володимиром Зеленським. Все ж 24% опитаних вважають, що наступним президентом буде Петро Порошенко. У перемогу Юлії Тимошенко вірять 19%, а Володимира Зеленського – 17%. 

За останній місяць значно зросла віра у перемогу Зеленського. Також позитивну динаміку у цьому рейтингу мають показники Порошенка. Щодо показників Тимошенко, то вони залишаються на рівні грудня. При цьому молодь вірить у перемогу Зеленського, люди старшого віку – у перемогу Порошенка і Тимошенко.

Реклама

Антирейтинг очолює Петро Порошенко: майже половина опитаних заявили, що не проголосують за нього за жодних обставин.

Моделювання другого туру дало такі результати: Тимошенко тримає першість у парі з Порошенком (31% проти 24%). Водночас, Зеленський – як у парі з Порошенком (42% проти 24%), так і з Тимошенко (37% проти 24%).

Опитування провели з 19 по 28 лютого 2019 року. Всього опитали 2 500 респондентів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно