Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі

Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі

Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі

Після першого туру президентських виборів почалася напружена історія з можливими дебатами між Володимиром Зеленським та Петром Порошенком.

ВІДЕО ДНЯ

Спочатку чинний президент покликав Зеленського на дебати. Лідер перегонів начебто погодився, але в його штабі нічого конкретного відповісти не змогли. Вчора, 3 квітня, Зеленський оприлюднив відео, в якому закликав Порошенка провести дебати на НСК «Олімпійський» у Києві. «Чекаю вас тут, на НСК «Олімпійський». Дебати відбудуться перед народом України. Всі канали мають право транслювати дебати в прямому ефірі, всі журналісти мають право бути присутніми», – заявив Зеленський.

У ніч на 4 квітня своє відеозвернення записав президент, основний посил: «Стадіон, так стадіон. Я чекаю Вас, Володимире Олександровичу».

Реклама
Читайте також:
Порошенко відповів на ультиматум Зеленського

Видання розбиралося, що в соціальних мережах думаю про можливі дебати між кандидатами.

Реклама

«Якби українці завжди так читали закони, як зараз вишукували в їх сухих нормах аргументи «за» та «проти» з приводу дебатів на НСК «Олімпійський». Якби влада так завжди виконувала закони, а не лише вчора пояснювала, чому дебати мають бути такими й такими, а не якимись іншими ... Може, й жили б в іншій країні. Все, що відбувається, відмінно підігріває інтерес до виборів. Але поки не переконує проголосувати за одного з кандидатів», – написала Тата Урбанська.

Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі – 01

«Ви дійсно думаєте, що дебати зможуть щось змінити в ситуації, що склалася? Голоси за Зе – це голоси майже без раціо. Майже без пояснення. Майже без логіки. І їх у другому турі буде ще більше. Прогнозую +20%. Ще з гаком. Навіть якщо сам Зе буде на цих дебатах просто стояти, мовчати й лише посміхатися голлівудською посмішкою. Петро – промовляти думки, гідні Нобелівської премії за створення незалежної держави. Розклад сил це не змінить. Неможливо «почути» за 3 тижні, якщо ти не чув 5 років. Неможливо переконати словами за одну годину, якщо ти не переконав справами за всю президентську каденцію», – написав Єгор Чечеринда.

Реклама
Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі – 02
Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі – 03
Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі – 04

І Зеленський, і Порошенко – підприємці, по суті. І вони звикли грати не за правилами. Якщо за правилами – лідером ніколи й ні в чому не станеш. Тому стадіон, так стадіон. І для всіх нас добре, що креативні ідеї перемагають протухлі хрестоматійні методи, а самі шаблони кандидати рвуть, не встигаючи попередити навіть своїх прихильників. Придумати ідею з дебатами на стадіоні – це розрив шаблону. Як і відповісти згодою на такий формат дебатів о 3 ночі – це також розрив шаблонів», – вважає Олександр Білінський.

Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі – 05

«Тепер, імхо, ідеальний для нас варіант розвитку подій – програш Зеленського на дебатах, у результаті чого розрив між ними в другому турі скоротиться. Погодьтеся, що 80% на 20% – це гірше, ніж, наприклад, 55% на 45%. Великий розрив між кандидатами – це скоріше ознака країни з розвиненою диктатурою, ніж із розвиненою демократією. Коли політик отримує великий кредит довіри на виборах, він починає втрачати берега, займатися крадіжкою того, що залишилося від папередніка, займатися розвитком свинарчуківства, розводити кумівство і так далі», – написав Сергій Наумович.

Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі – 06
Реклама

«Втім, я думаю, що дебатів таки не буде: зірветься щось, не домовляться, якісь додаткові умови й перешкоди виникнуть тощо», – вважає Мілан Лєліч.

Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі – 07
Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі – 08

«Порошенко до таких дебатів повністю готовий, думаю, що він найкращий політичний оратор у країні. З цілої низки питань він виглядатиме переконливіше, змістовнішим, і дуже багато людей це, безсумнівно, оцінять. Він буде вільно себе почувати в дискусії, зможе диктувати ініціативу. А Зеленський буде скутий рамками тим, до яких він не встигне підготуватися. Перед виборами такий формат дебатів подивиться вся країна, це реально вплине на результати голосування. Демократія в дії. То чого боятися – це шанс, битва, яка дозволить Порошенку залучити максимальну кількість мислячих людей», – написав Юрій Бутусов.

Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі – 09

«Ось це кампанія, так кампанія. Стадіон, так стадіон. Тільки все шоу платне! Тільки один квиток в руки й усі гроші на армію. І що мені подобається, що в Порошенка не розуміють, що за будь-якого результату дебатів Зеленський перемагає. Нехай подивляться дебати Трампа та Гілларі. Гілларі була професійнішою, вона була білою кісткою істеблішменту. Але що більше вона була істеблішментом, то більше це злило електорат Трампа. І Трамп переміг істеблішмент. Тому що істеблішмент дістав. І ось Порошенко йде цими ж граблями», – написав Юрій Романенко.

Фейсбук "гудить" через можливі дебати між Порошенком і Зеленським: думки із соцмережі – 10
Реклама

Нагадаємо, кандидат у президенти і шоумен Володимир Зеленський записав звернення, у якому підтвердив готовність дебатувати із діючим президентом Петром Порошенком.  

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно