Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Геннадій Москаль відреагував на заяву лідера угорської радикальної партії "Йоббік"

Геннадій Москаль відреагував на заяву лідера угорської радикальної партії "Йоббік"

Геннадій Москаль відреагував на заяву лідера угорської радикальної партії "Йоббік"

Ще у законі України про національні меншини, який підписував Леонід Кравчук, гарантувалась можливість створення нацменшинами автономії. Втім, для цього не було необхідних механізмів. Сьогодні такі механізми були створені законом про об’єднання територіальних громад.

ВІДЕО ДНЯ

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Коментарі» на телеканалі ZIK заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Він підкреслив, що закарпатці з іронією сприймали б заяви про автономію Закарпаття, якби вони у різні часи не звучали з уст деяких високопосадовців Угорщини.

Читайте також:
Лідер угорської радикальної партії "Йоббік" пообіцяв підтримати "автономію Закарпаття від Києва"
Реклама

«Нам потрібно не реагувати на такі заяви, а роботи все для того, щоб цього не було. Ми маємо чітко дотримуватись Конституції, де сказано, що Україна є унітарною державою. Вже була автономна республіка Крим, яка «не входила в жодні ворота» Конституції», – зазначив губернатор.

Крім того, наголошує Геннадій Москаль: сьогодні необхідно робити висновки з того, чим закінчилась автономія для Кримського півострова. «Навіть якщо ви у звичайному онлайн-пошуковику введете «автономію Закарпаття», вам одразу ж «виб’є» декілька десятків заяв. Ми ніколи на це не реагували, бо не було відповідного механізму протидії цьому», – певен голова Закарпатської ОДА.

Реклама

Він також зазначив, що ще у законі про національні меншини, підписаному Леонідом Кравчуком, було сказано, що держава гарантує нацменшинам можливість створення автономій. «Втім, це не було можливим, бо не було механізму. Як її створити? Тепер є механізм об’єднаних територіальних громад. Закон про ОТГ абсолютно не відповідає Конституції України», – заявив Геннадій Москаль.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно