Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Народний депутат Василь Петьовка: "Готовий підтримати зміну виборчого законодавства за відкритими партійними списками"

Народний депутат Василь Петьовка: "Готовий підтримати зміну виборчого законодавства за відкритими партійними списками"

Народний депутат Василь Петьовка: "Готовий підтримати зміну виборчого законодавства за відкритими партійними списками"

"Готовий підтримати зміни у законодавстві про вибори, в разі, якщо вони передбачатимуть відкриті виборчі списки", – про це йдеться у заяві народного депутата України Василя Петьовки.

ВІДЕО ДНЯ

"Глибоко переконаний, що саме цього – відкритості та уникнення корупційної складової у виборчому процесі – і вимагає українське суспільство. У передвиборчій програмі Президента Зеленського ішлося про вибори за відкритими списками. Дотримання цього пункту передвиборчої програми очікують і громадяни України, які прагнуть змін. Натомість нам, громадянам України, пропонують обирати Верховну Раду за системою, коли виборці не знатимуть, за кого голосують. Громадськість вважає, що існує корупційна складова у мажоритарній системі, натомість закриті партійні списки – це перенесення корупції в партійні офіси. Тому підтримаю зміну виборчої системи лише в разі, якщо вона передбачатиме вибори за відкритими партійними списками. Власне цього, запровадження відкритості та прозорості у виборчому процесі і є однією з основних вимог українського суспільства", – йдеться у заяві народного депутата Василя Петьовки.

Читайте також:
Зеленський призначив заступником Глави Адміністрації Президента України закарпатця
Реклама

Сьогодні, 22 травня, на позачерговому засіданні Верховної Ради будуть спроби ухвалити зміни до виборчого закону, що передбачають пропорційну систему за закритими списками кандидатів. Нагадаємо, в Адміністрації Президента напередодні заявили, що прийняття виборчого кодексу з відкритими списками поки що неможливе, попри те, що ще в понеділок, 20 травня, під час інавгураційної промови у Верховній Раді, Володимир Зеленський закликав депутатів невідкладно ухвалити зміни до Виборчого кодексу, що передбачає перехід до пропорційної системи з відкритими регіональними списками.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно