Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Не знову, а вперше. Володимир Гройсман сформував команду, з якою йде на вибори

Не знову, а вперше. Володимир Гройсман сформував команду, з якою йде на вибори

Не знову, а вперше. Володимир Гройсман сформував команду, з якою йде на вибори

Що ця партія може дати Україні? Ні для кого не секрет, що закарпатці, як і всі українці, сьогодні хочуть бачити у владі не тільки нові обличчя, які говорять красиві слова про хороше майбутнє, а й тих людей, які можуть втілити реальні зміни у життя. Саме таким є суспільний запит наших громадян, незалежно від їх політичних симпатій. І партіям та депутатам, які збираються йти в нову Верховну Раду, слід це врахувати.

ВІДЕО ДНЯ

Минулого тижня багато політичних партій представили свої списки. І проаналізувавши їх, зараз можна зробити висновок – одна з сил, яка дійсно відповідає вищезгаданому запиту, є «Українська стратегія Гройсмана».

«Люди хочуть від політиків результату. Люди серцем і розумом мають відчути, на що ми здатні. А ми реально здатні змінювати країну на краще. Усе, що ми обіцяємо у своїй програмі, ми зможемо зробити. Наголошую, я іду в Раду не знову, а вперше - вперше з командою, яку я сформував», – заявив лідер цієї сили, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі на ТРК «Україна».

Реклама

«У «Стратегії» – дуже гідний список», – резюмував у своєму пості на фейсбуці один із найпопулярніших блогерів та політичних оглядачів на Закарпатті, відомий поет Андрій Любка. І з ним важко не погодитися. Команда, яку В. Гройман веде до влади, це суміш молодості, досвіду та прогресивності. Середній вік першої десятки – 44 роки, а наймолодшому з них – 35. Та і сам В. Гройсман уже увійшов в українську історія як  наймолодший український політик з досвідом роботи на керівних посадах у місцевому самоврядуванні, Уряді, Парламенті.

Не знову, а вперше. Володимир Гройсман сформував команду, з якою йде на вибори – 01
Реклама

«Коли мені було 28, я хотів, щоб у рідному місті якість життя змінилась, – зазначив нинішній очільник Уряду. – Я пообіцяв містянам, якщо вони довіряться мені, я зроблю все, щоб місто процвітало. У мене була чудова команда і я зробив все, щоб зміни стали відчутні. У 41 я відчуваю відповідальність за країну. Я знаю, як робити відчутні для кожного з нас зміни».

То що це за люди, яких Прем’єр-міністр веде до влади у Верховну Раду? Список вже відомий. Це Лілія Гриневич, Олександр Саєнко, Євген Нищук, Павло Петренко, Сергій Марченко та інші. Це лідери найуспішніших змін в країні у сферах освіти, медицини, культури, економіки,  фінансів, юстиції, самоврядування.

Зокрема, Лілія Гриневич – перша жінка-міністр освіти за часів незалежної України. Можна сказати, що саме вона змінила філософію шкільного навчання в бік компетентності і обізнаності учня із сучасним світом. Нова українська школа, яка так подобається дітлахам, чого варта. А ще закарпатці її добре знають як сміливого фахівця, яка порушила питання знання державної мови серед представників національних меншин, без якої їм важко інтегруватися в наше суспільство – тепер же цю проблему можуть вирішити завдяки новому освітньому закону.

Реклама

Таким же енергійним реформатором можна назвати й Євгена Нищука – міністра культури України. Саме за часи його керування, в місцевій культурі відбувся справжній прорив, якого не було всі роки Незалежності України – досить лише згадати кількість українських фільмів та книжок, які вийшли в останні роки.

Те саме можна сказати і про Павла Петренка – міністра юстиції. Саме він ініціював відкриття і створення нових реєстрів даних: онлайн оформлення документів, укладання шлюбу тощо. А ще сприяв розбудові мережі центрів безоплатної правової допомоги громадянам.

Читайте також:
«Стратегія» по-українськи. Навіщо Володимир Гройсман йде у Раду?

А ще ж є один з найбільш ефективних парламентарів нинішньої Верховної Ради Віктор Єленський, секретар Вінницької міської ради (а саме це місто входить у трійку найефективніших) Павло Яблонський, співавтор змін до Бюджетного та Податкового кодексів, які збільшили фінансову спроможність і самостійність громад Сергій Марченко, ідеолог та лідер реформи державної служби, міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, екс-командир батальйону «Миротворець» Андрій Тетерук.

І у кожного з них – своя мотивація йти до Верховної Ради. «Освітня реформа - це марафон на десятиліття, – стверджує міністр освіти Лілія Гриневич. – Одна слабинка на цьому шляху – і вся праця десятків людей буде знівельована. Тому потрібні вартові змін». Так само вважає і Олександр Саєнко: «Я є прикладом того, що останніми роками сотні молодих людей приходять в уряд, в місцеві органи влади. Ми разом почали змінювати систему, спільно проводити реформи, які конче необхідні нашій країні. І для мене важливо, щоб ці реформи не зупинялися».

Також у команді В. Гройсмана є й представник окупованого Криму. Це перший заступник міністра інформаційної політики, кримська татарка Еміне Джапарова, яка вже довгий час всіма силами виборює позиції України та інтереси українського і кримськотатарського народу на міжнародній арені. У неї – своя мотивація бути присутньою в списку «Стратегії». «Колись В. Гройсман сказав наче дуже прості і дуже очевидні слова: «Крим був, є і буде українським», – зазначила вона. – Ніхто з вас у цьому не сумнівається, але я точно знаю, що для того, щоб це було дійсністю, ми всі маємо щодня багато працювати. І я вважаю, що саме «Українська стратегія Гройсмана» і формула цієї політичної сили містить відповіді на те, аби це стало дійсністю».

Вся ця команда йде до Верховної Ради аби продовжити курс реформ, започаткований урядом В. Гройсмана. Продовжити, прискорити їх та зробити більш відчутними для людей. І втілити свої головні пріоритети – поліпшення якості життя людей в кожній громаді, а ще – розбудова справжнього середнього класу. Яким має стати український вчитель, лікар, кваліфікований працівник, підприємець, фермер – люди праці, які формують сьогодення і майбутнє країни.

Реклама

Докладніше про вибори та про те, хто, від кого і по якому округу балотуватиметься можете прочитати за цим посиланням.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно