Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Вадим Носа – "Слуга Народу" у 72-му окрузі впевнений, що можна бути успішними і на своїй землі

Вадим Носа – "Слуга Народу" у 72-му окрузі впевнений, що можна бути успішними і на своїй землі

Вадим Носа – "Слуга Народу" у 72-му окрузі впевнений, що можна бути успішними і на своїй землі

Днями відбулася перша зустріч кандидатів у народні депутати по мажоритарних округах Закарпаття від партії «Слуга Народу». З одним із них від округу №72, Вадимом Носою, нам вдалося поспілкуватися.

ВІДЕО ДНЯ

– Вадиме, чому ви вирішили йти на вибори до Верховної Ради?

– Насправді, все дуже просто – я хочу змін, кардинальних змін, які не оминуть і Закарпаття. Думка балотуватися прийшла після повернення з чергових заробітків, на які був змушений податися через неможливість прогодувати сім’ю (як і багато закарпатців). Я хочу, щоб ми могли реалізувати себе вдома. Не покидати улюблену роботу, яка часто недостатньо оплачувана, і шукати кращої долі по світах. Впевнений – можна зробити так, щоб ми могли ставати успішними і реалізовуватися вдома. І зроблю все для цього.

Реклама

– Як ви потрапили до партії «Слуга Народу»? Чому саме ви?

- Ще в січні, коли лише почалася президентська кампанія, я побачив реакцію «старої влади» і подумав, що є такі люди, які можуть побороти систему та змінити країну на краще. Коли натрапив на оголошення в інтернеті про набір волонтерів – одразу подав заявку, працював на совість. Певно, це помітили і мене попросили надіслати резюме. Потім – не одна співбесіда, і ось я тут. 

Реклама

– Яка основна проблема Закарпаття нині, яка потребує нагального вирішення?

– Проблем, в принципі, немало, але одна з основних, на мою думку, це відсутність достойних зарплат та робочих місць. Як наслідок – відтік людей на заробітки.

Читайте також:
Новий очільник Закарпаття: Зеленський подав в Кабмін кандидатуру, – ЗМІ
Реклама

– Уже маєте план вирішення цієї проблеми?

– У програмі партії є Національна економічна стратегія, мета якої – досягнення рівня доходів вище середньоєвропейського. Адже причиною виїзду заробітчан є неможливість достойно заробляти вдома. Заробітчани ж нашого регіону, окрім цього, нині не мають механізмів для реалізації свого потенціалу і можливостей краю тут, вдома. Маю на увазі – зелений туризм, виробництво еко-продуктів тощо.

– У багатьох при згадці про Рахівський та Тячівський район спрацьовує стереотипне уявлення, що це край тотальних вирубок, де знищується екосистема та праліси. Це так? 

– На жаль, є багато фактів несанкціонованих нищівних вирубок, факти безкарності. Усі, певно, бачили стріми у соцмережах, де активісти фіксують машини без номерів завантажені «нечіпованою» деревиною. Але винні так і залишилися непокараними. Я вважаю, що це питання має бути максимально контрольованим, вирубка – збалансованою, без шкоди для екології. 

– Не можемо оминути і тему бездоріжжя. Чому в Закарпатті з цим така проблема, невже нереально нормально відремонтувати шляхи? Як, на вашу думку, вирішити цю проблему?

– Я припускаю, що тут не обійшлося без корупційних схем. Шляхи області нині в такому катастрофічному стані, що ямкового ремонту тут мало, потрібно робити повну заміну покриття, що вартує шалених коштів. Головне, щоб ці гроші були використані у повній мірі за призначенням. Краще зробити один раз – і якісно. А починати із найбільш проблемних доріг державного і обласного значення. Якщо люди мені повірять – саме це питання буде одним із перших на порядку денному, щоб якомога швидше приступити до ремонту.

– За якими принципами плануєте працювати в Закарпатті?

Реклама

– Упевнений, варто продовжувати втілювати курс, розпочатий Президентом. Працювати максимально відкрито і прозоро, звітувати перед закарпатцями і враховувати їхню думку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно