Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Хто такий Ігор Бондаренко, кому Зеленський довірив керувати Закарпаттям

Хто такий Ігор Бондаренко, кому Зеленський довірив керувати Закарпаттям
Фото: Заголовок

Через місяць після інавгурації президент Володимир Зеленський нарешті визначився з першими призначеннями очільників державних адміністрацій у восьми областях.

ВІДЕО ДНЯ

Незважаючи на декларовані прозорість призначень і необхідність проведення відкритих конкурсів на посади, єдиною областю, де президент хоча б "для галочки" запропонував мешканцям вибір, стала Львівська.  Та сама, яка на президентських виборах не дала йому більшості голосів.

Читайте також:  Ігор Бондаренко розповів, яким вчинком Івана Балоги неприємно здивований та чи зустрічався він з Віктором Балогою

Реклама

В інших же регіонах Зеленський пішов давно уторованим шляхом. У середу кандидатури голів третини областей пройшли погодження на уряді. Через небажання публічно обговорювати запропоновані кандидатури на засіданні Кабміну навіть виникла суперечка між міністрами. Однак зрештою уряд в закритому режимі таки схвалив вибір Зеленського.

Згідно із ухваленим документом, Володимир Зеленський бажає бачити на посту керманича Закарпатською областю Ігора Бондаренка.

Реклама
Хто такий Ігор Бондаренко, кому Зеленський довірив керувати Закарпаттям – 01

Ігор Бондаренко

55 років, згідно з біографією – тимчасово безробітний

Реклама

Народився в Криму в 1964 році. У 1986 році закінчив вище військово-політичне будівельне училище. Вищу освіту здобув у 2005 році в Національній академії державного управління при президентові України. 

На сайті президента зазначено, що Бондаренко починав кар’єру військовослужбовцем. Після звільнення внаслідок скорочення ЗСУ на початку 1990-х став приватним підприємцем.

На початку 2000-х почав державну службу, де пройшов шлях від заступника глави Мукачівської райдержадміністрації до директора департаменту Міністерства юстиції.

У біографії Бондаренка, яку показали міністрам, зазначено, що з 2010 року він тимчасово не працює. Водночас ряд закарпатських медіа називають Бондаренка успішним бізнесменом – він є засновником кондитерського дому "Bondarenko" та мережі закарпатських кав’ярень.

Читайте також:
Кандидат на посаду голови Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко подав до НАЗК декларацію

В інтернеті немає статей чи новин про його політичні вподобання чи позиції. Відомо лише, що в період 2002-2006 років Бондаренко працював помічником депутата з блоку "За Україну", екс-міністра юстиції Миколи Оніщука. 

Замість політичних інтерв’ю в закарпатських медіа легко можна знайти розмови Бондаренка про його бізнес. 

Реклама

Наприклад, одне з видань у 2013 році опублікувало велике інтерв’ю з "безробітним підприємцем", де той критикує телеведучу Ольгу Фреймут та програму "Ревізор" через те, що вони не рекомендували відвідувати його кондитерську. 

У своїй декларації Бондаренко вказав дружину та доньку. Йому належить земельна ділянка загальною площею 2159 квадратних метрів, три квартири площею по 103,4, 139,3 та 92,1 квадратних метрів, а також нежитлове приміщення на 15,7 квадратних метрів.

Дружині Бондаренка належить земельна ділянка загальною площею 1400 квадратних метрів, квартира площею 75,3 квадратних метрів, та нежитлове приміщення на 100 квадратних метрів. 

У гаражі Бондаренка можна знайти Toyota Camry 2007 року випуску та Mercedes Sprinter 213 CDI 2013 року. Його дружина їздить на Audi A4 2003 року випуску. 

У 2018 році Бондаренко отримував роялті від 15 осіб – по 500 гривень кожен. Також Бондаренко отримав майже 44 тисячі гривень від надання майна в оренду. Загалом його дохід склав 51,3 тисяч гривень.

Натомість його дружина минулого року заробила майже мільйон гривень.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно