Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Чи потрапить «Українська стратегія» до парламенту?

Чи потрапить «Українська стратегія» до парламенту?

Експерти стверджують: шанси високі.

ВІДЕО ДНЯ

«Українська стратегія Гройсмана» – нова амбітна політична сила, яка змусила про себе говорити на всіх рівнях: як серед політиків, так і пересічних громадян. Тому що в цій партії є все, що потрібно: сильний впізнаваний лідер, хороша команда, реалістична програма та чіткий план дій.

Щоправда, коли виникає розмова про цю політичну силу, у багатьох постає питання: «А чи пройде «Українська стратегія» 5% бар’єр на виборах до Верховної Ради?». Адже часу на передвиборчу кампанію було зовсім мало та й конкуренція за електоральні симпатії зараз досить велика: на вибори йде чимала кількість нових перспективних політичних сил.

Реклама

Тим не менше, останні соціологічні показники стверджують, що «Українська стратегія» має перспективне майбутнє.

За два тижні до виборів – 4,1%

Реклама

Нещодавно оприлюднені результати всеукраїнського соціологічного дослідження, проведеного дослідницькою компанією «Active  Group», доводять – «Українська стратегія Гройсмана» має хороші показники подолати 5% бар’єр на дострокових парламентських виборах 21 липня. Наразі вони мають 4,1% підтримки  серед тих, хто визначився. І це після 1% у червні, коли кампанія тільки стартувала. 

Що цікаво, цей результат не надто дивує провідних політологів країни. Вони здебільшого одностайні у своїх думках. «До речі, я говорила місяць тому, що у Гройсмана є непогані шанси на перемогу, здається у інтерв’ю для ВВС, – розповіла у своєму пості на фейсбуці відомий політичний експерт Світлана Кушнір. – Дивлюся, що соціологи таки підтверджують мою тодішню тезу: стартувавши з 1 % «УС Гройсмана» нарощує позиції».

Так само вважає і Петро Олещук. «Очевидно, «УСГ» вступає у боротьбу з «консервативним електоратом» з «ЄС» Порошенка, і на цьому тлі останні заяви про «нові» і «старі» політичні сили від Гройсмана вже звучать дещо цікавіше, – зазначив він. – Фактично, це ж означає, що у боротьбі за «електоральний спадок» Порошенка з’являється новий, потужний гравець».

Реклама
Читайте також:
Павло Петренко: Уряд Гройсмана підвищив розмір пенсій

В чому секрет такого успіху? Звідки взявся такий ріст популярності? Експерти кажуть, що це через бажання українців бачити Володимира Гройсмана Прем’єром-міністром і надалі. Більшість громадян вважають, що керувати Урядом має людина з досвідом. Особливо – з успішним досвідом. І це важливо. Тому у більшості опитувань на тему «кого ви хоче бачити Прем’єр-міністром» серед лідерів саме Володимир Гройсман.

«Виборці позитивно оцінюють його результати роботи за 3 роки, – зазначив у своїй колонці політолог Олексій Голобуцький. – Результати, які кожен може відчути – це ті ж дороги. Електоральний потенціал цього пункту ще тільки почали конвертувати у голоси. Ще одна перевага: дуже багато факторів, на яких піаряться інші політики та їх партії, по факту реалізовані саме Урядом Гройсмана – і це також можна конвертувати у голоси. До прикладу, «держава у смартфоні», яку так обіцяє Зеленський, вже частково реалізовано цим Кабміном».

Як зазначив керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, сьогодні рівень довіри до прем’єра Гройсмана та рівень задоволення його діями тримаються близько 20%. «Такі індикатори говорять про певний електоральний потенціал Прем’єр-міністра», – зауважив він.

Що важливо, на думку політологів, сьогоднішній Уряд можна назвати чи не найкращим за всю історію незалежної України. І це при тому, що в нашій країні було всього 6 Прем’єр-міністрів, котрі затримались на посадах довше 2-х років. «Партія Прем’єра за грамотної кампанії дійсно цілком може успішно використати останні тижні, що залишились до голосування, і таки перетнути 5% бар’єр», – зазначив політолог Олексій Голобуцький.

Вибори майбутнього Кабміну

Сьогодні на Закарпатті, як і в Україні загалом, є величезний попит на «нові обличчя». Проте паралельно є запит і на професіоналів, які знають свою справу. Особливо це стосується Кабінету міністрів. Люди розуміють, що склад майбутнього Уряду буде залежати від складу нової  Верховної  Ради. Тому не виключено, що рейтинг «Української стратегії» буде зростати, адже в цій команді є велика кількість тих, хто вже завтра готовий працювати в Уряді, який продовжуватиме успішні реформи. До того ж, досвід перебування лідера партії Володимира Гройсмана на посаді Прем’єр-міністра оцінюється як позитивний, а в списку відсутні одіозні фігури з минулого.

Реклама

Тому багато експертів вважають, що «Українська стратегія Гройсмана» має всі шанси стати сюрпризом цьогорічного парламентської кампанії. Вже зараз відомий на всю Україну політолог Володимир Фесенко називає цю політичну силу «джокером» цих виборів. «Якщо політтехнологам В. Гройсмана вдасться конвертувати особистий рейтинг Прем’єр-міністра  у електоральний рейтинг його партії, тоді «Українську стратегію» можемо побачити у новому складі українського парламенту», – резюмував він у своєму блозі на «Українській  правді».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно