Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Кабмін схвалив Програму дій уряду: нові призначення та законопроєкти

Кабмін схвалив Програму дій уряду: нові призначення та законопроєкти

У неділю, 29 вересня, в Кабміні повідомили про те, що в цей день схвалено Програму дій уряду, прийнято низку кадрових призначень та законопроєктів, зокрема щодо легалізації грального бізнесу та впорядкування діяльності з видобутку бурштину.

ВІДЕО ДНЯ

Інформація про це з’явилася на сайті Кабінету міністрів України після 23 години.

Ухвалені законопроєкти

Схвалено пакет проєктів законів для впорядкування діяльності з видобутку бурштину, про що зазначалося на нараді у президента 2-го вересня. Проєкт закону передбачає скасування процедур додаткового погодження дозволів на користування надрами з боку відповідних обласних рад, продаж дозволів через відкриті електронні аукціони та ін.

Реклама

Також уряд схвалив проєкт закону щодо легалізації грального бізнесу в Україні, який передбачає, що азартні ігри будуть проводитися виключно на території готелів, на гральному обладнанні з використанням програмного забезпечення, яке відповідає міжнародним стандартам.

Читайте також:
У жовтні українців очікують грошові нововведення
Реклама

В уряді також схвалили проєкт закону щодо підвищення ефективності використання коштів Державного фонду регіонального розвитку. Зміни передбачають посилення відкритої конкуренції між проєктами, які подаються на фінансування за рахунок фонду лише через прозорі конкурсні процедури після доведення економічної або соціальної ефективності.

Зазначається, що уряд розпочав роботу над інструментами здешевлення кредитів для купівлі земель сільськогосподарського призначення. Відповідне розпорядження Кабінет міністрів ухвалив на засіданні.

Кадрові призначення

Відтак заступниками міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства призначено Інну Мєтєлєву та Юлію Свириденко. Заступником міністра енергетики та захисту довкілля призначено Ірину Ставчук.

Реклама

У Міністерстві розвитку громад та територій заступником Міністра з питань європейської інтеграції призначено Юліана Чаплінського.

Читайте також:
З 1 жовтня в Україні хочуть впровадити революційні зміни: про що мова

Зокрема в уряді погодили і низку звільнень. Так, Лідію Гаврилову звільнено з посади голови Державної аудиторської служби України. А Євгена Асташева звільнено з посади заступника голови Фонду державного майна.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості Наталію Бойко звільнено з посади заступника міністра з питань європейської інтеграції. Максима Немчинова звільнено з посади державного секретаря Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Як раніше повідомляло інтернет-видання "PMG.ua", із жовтня стартує монетизація пільг на житлово-комунальні послуги.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно