Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ігор Бондаренко провів зустріч із Послом Румунії в Україні

Ігор Бондаренко провів зустріч із Послом Румунії в Україні

У середу, 9 жовтня, в камінному залі голова Закарпатської облдержадміністрації Ігор Бондаренко провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Крістіаном-Леоном Цуркану, який приїхав у Закарпаття з робочим візитом.

ВІДЕО ДНЯ

Сторони обговорили питання двостороннього співробітництва в соціально-економічній та культурній сферах, а також можливості для інвестицій в інфраструктурні проекти в нашому краї.
Ігор Самійлович наголосив, що нині Закарпатська область зацікавлена у сфері зовнішньоекономічних зв’язків, зокрема у підтримці підприємств з експортним потенціалом для розширення асортименту їх продукції та підвищення конкурентоспроможності. А також у залученні інвестицій в деревообробну, харчову промисловість, сільське господарство, туризм. Але насамперед, йшлося про відкриття пункту пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй», який незабаром планується відкрити.

Ігор Бондаренко провів зустріч із Послом Румунії в Україні – 01
Реклама

«У нас багато спільного, поруч кордони, у краї компактно проживає понад 30 тисяч румунів, до яких ми з повагою ставимося. Адже ми зацікавлені у дружніх стосунках та підтримці Румунії, яка входить в Євросоюз і є стратегічним партнером України, – підкреслив Ігор Бондаренко. – Тому разом будемо розвивати економічні зв’язки та відкривати додаткові переходи, аби їх пожвавити».

Читайте також:
«Ніяких договірняків», – в Ужгороді відбулась прес-конференція Ігоря Бондаренка
Реклама

Зі свого боку румунський Посол запевнив очільника краю у підтримці та запитав, що може зробити, аби активізувати співробітництво в економічній площині. «Я знаю, що багато румунських підприємців зацікавлені у робочій силі Закарпаття, яким вигідно їздити до нас заробляти гроші. Потім ці кошти повертаються в Україну, бо вони приїжджають додому і тут їх витрачають», – сказав пан Посол.

На це Ігор Бондаренко лаконічно відповів, що він, як керівник області, який відповідає за її економічний розвиток, більше зацікавлений, аби румунський бізнес працював тут. «У Румунії виготовляють чудові меблі, а у нас є багато деревини, яку експортуємо. Та краще на місці робити глибоку переробку і потім готову продукцію реалізувати по всій Україні», – запропонував голова ОДА. – Також у вас хороші вина, сири, тож можемо проводити спільні ярмарки.

Торкнулися теми з політичним підтекстом, коли в Закарпатті свого часу були різні провокації з намаганням втягнути національні меншини. То тут пан Крістіан-Леон Цуркану зауважив, що дуже радий за румунську спільноту, яка не брала в них участь, а поводила себе толерантно, стримано і з порозумінням.

Реклама
Читайте також:
Ігор Бондаренко підписав розпорядження щодо створення Холмківської ОТГ

Не оминули гострої теми – впровадження децентралізації у Закарпатті. У цьому плані Ігор Бондаренко з гордістю розповів поважному дипломату, що цю проблему зрушено з місця, нещодавно прийнятий Перспективний план, де визначено 60 ОТГ. Це в свою чергу дасть поштовх до економічного зростання та добробуту громад.

Ігор Бондаренко провів зустріч із Послом Румунії в Україні – 02

Насамкінець голова ОДА запросив пана Посла взяти участь у засіданні круглого столу з питань відкриття міжнародного пункту пропуску «Біла Церква – Сігету Мармацієй» та безпосередньо обговорити проблемні питання для їх спільного вирішення.

Нагадаємо, нещодавно у Закарпатській ОДА підписали трьохсторонню угоду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно