Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Колишній губернатор Закарпаття Геннадій Москаль зробив гучну заяву

Колишній губернатор Закарпаття Геннадій Москаль зробив гучну заяву

Геннадій Москаль, колишній голова Закарпатської і Луганської обласних державних адміністрацій зізнався в інтерв’ю «Главкому», що саботував реформи п’ятого президента України Петра Порошенка.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Москаля, він не слухав Київ, «бо робив так, як потрібно людям».

Читайте також:
Москаль розповів, після якої події "спакував речі", будучи ще на Закарпатті
Реклама

«Я, можливо, навіть більше не любив наш уряд, ніж Віктор Орбан (прем’єрміністр Угорщини – ред.). Я не втілював ніякі реформи, я саботував це все, бо це все було від лукавого, Закон про освіту і тому подібне. Люди абсолютно відірвалися від життя (попередня влада) і забули, що кожна область має свої історичні можливості», – вважає колишній голова Закарпатської області.

Москаль розповів, що побував в одному румунському селі на Закарпатті, де йому показали школу, в якій ще з часів панування Австрії викладають румунською мовою. «В Австрії, яка сюди прийшла, був предмет німецька мова, яка викладалася німецькою. А от всі інші предмети викладалися румунською. Потім була Австро-Угорщина. Державна мова там була німецька, а всі предмети викладалися румунською, далі прийшла Чехословаччина. Державна мова була чеська, а всі предмети викладалися румунською. Опісля прийшла Угорщина, державна мова була угорська, всі предмети викладалися румунською. І ось прийшов Радянський Союз у 1946 році. Тут мову вибирали, російськомовні школи були, україномовні, румунські. І мову можна було вибрати, яку вивчити, і школу також, або російську, або українську. Нещодавно у нас прийшли Гриневич з Клімкіним і всі предмети захотіли, щоби викладалися українською. А де ж знайти педагогів, як їх перенавчити, особливо з хімії, геометрії, алгебри? Ніхто з випускників не поїде в угорськомовну місцину. Як ця людина, не знаючи угорської, буде там жити і дітей навчати?», – переймається ексчиновник.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно