Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Україні склали рейтинг політиків-брехунів: у списку – один закарпатець

В Україні склали рейтинг політиків-брехунів: у списку – один закарпатець

Довіряти політикам – справа невдячна. Вони полюбляють прикрасити свої здобутки або знівелювати здобутки опонентів. Солодкі обіцянки одних часто просто не можуть бути реалізованими, а лякаючі попередження інших не збуваються.

ВІДЕО ДНЯ

Факти ICTV разом з  фактчекінговою організацією VoxCheck склали рейтинг чиновників, які найчастіше брехали, маніпулювали та перебільшували. Першу трійку місць забрали опозиціонери – представники партії Опозиційна платформа – За життя.

Як проводили дослідження

Реклама

Аналітики VoxCheck моніторили знакові виступи політиків, як-от прес-марафон Володимира Зеленського чи заяви чиновників на найбільших політичних ток-шоу країни.

– Кожне шоу виходить у різні дні у прайм-тайм. Тож якщо політик не може прийти на шоу, наприклад, у понеділок, ми припускаємо, що він міг би завітати на ефір в інший день тижня, – зазначають в організації.

Реклама
Читайте також:
Одіозний нардеп із Закарпаття потрапив у скандал

Аналізувались виступи можновладців за три місяці роботи нового складу Верховної Ради – з 28 серпня до 30 листопада 2019 року.

Експерти брали до уваги вислови, що базуються на конкретних фактах і які можна перевірити у відкритих джерелах. Не враховували вирвані з контексту фрази або обмовки.

Реклама

Топ брехунів та маніпуляторів

Отож, 6 із 15 осіб у рейтингу – представники партії Опозиційна платформа – За життя. Так, у першій трійці опинились одразу три опозиціонери – Вадим Рабінович, Олександр Качний та уродженець Закарпаття Нестор Шуфрич.

Нестор Шуфрич є головою комітету ВРУ зі свободи слова. Політик обурюється щоразу, коли тема заходить про добробут українців.

– Він неправильно коментував зростання тарифів, субсидії, видатки з бюджету на охорону здоров’я, обвал курсу гривні, пенсії – все це у контексті зубожіння населення, – розповідають у VoxCheck.

Шуфрич впевнений – чи не будь-які дії влади мають на меті ошукати українців. Як наприклад, монетизація субсидій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно