Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Зустріч із Путіним і кінець війни: перші гучні заяви нового глави Офісу Президента України Андрія Єрмака

Зустріч із Путіним і кінець війни: перші гучні заяви нового глави Офісу Президента України Андрія Єрмака

Зустріч із Путіним і кінець війни: перші гучні заяви нового глави Офісу Президента України Андрія Єрмака

Новий глава Офісу Президента України Андрій Єрмак сьогодні дав перший брифінг після свого призначення, в ході якого окреслив план роботи і першочергових завдань. Він розповів, коли може відбутися нова зустріч президента України Володимира Зеленського з Володимиром Путіним; чи чекати кінця війни на Донбасі та виборів там, а також про ключові ЦВ від глави держави.

ВІДЕО ДНЯ

Пропонуємо читачам ознайомитися з тезами головних заяв новопризначеного голови ОПУ.

Кінець інтриг на Банковій

Єрмак запевнив, що пріоритетом для нього є виконання всіх обіцянок і реалізація на практиці принципів команди Зеленського. Крім того, він пообіцяв, що робота Офісу президента буде максимально прозорою і чесною.

Реклама
Читайте також:
Хто такий Андрій Єрмак, якого Зеленський призначив керівником ОП замість Андрія Богдана

"Я робитиму все необхідне, щоб в ОПУ була комфортна атмосфера та професійна колективна робота однодумців. Я зроблю все, щоб не було ніякого телефонного права, втручання в державні процеси, ніяких інтриг", – наголосив політик, зазначивши, що головними характеристиками ОПУ повинні стати конкретні дії та їхні якісні результати.

Реклама

Перше завдання – кінець війни на Донбасі

Новий глава ОПУ заявив, що вважає припинення війни на Донбасі найважливішим завданням, яке отримав від Зеленського. Заради цього він готовий продовжити роботу щодо переговорів із росіянами.

"Я гадаю, це не заважатиме... Ми будемо продовжувати цю роботу, бо нічого немає важливішого зараз, ніж припинення війни, припинення загибелі наших людей і повернення всіх наших громадян. І це є найважливішим завданням, яке ми отримали від президента України і будемо його виконувати", – сказав Єрмак.

Вибори в ОРДЛО скоро?

Єрмак запевнив, що поки вибори на Донбасі у жовтні 2020 року є лише мрією. Адже спочатку мають бути виконані три обов’язкові умови.

Реклама

"Неможливо проводити вибори, якщо на території є будь-які іноземні військові угруповання, будь-які незаконні озброєні люди і кордон України не під контролем уряду України. Це записано в українському законодавстві. А вибори ми плануємо провести відповідно на 100% до українського законодавства", – зазначив він.

Тет-а-тет Зеленського і Путіна

Глава ОПУ зазначив, що не виключає додаткових переговорів Зеленського і Путіна до "нормандської зустрічі", яка запланована на квітень.

"Це рішення ухвалюватиме президент. Якщо він бачитиме, що ця зустріч є необхідною, вона може стати кроком до отримання дійсних результатів від переговорів у "нормандському форматі", ми цього не виключаємо", – заявив Єрмак.

Читайте також:
Зеленський розповів, коли українські зарплати можуть наблизитись до рівня польських

Також він уточнив, що поки жодних домовленостей і розмов із приводу такої зустрічі не було. За словами Єрмака, одним із пріоритетів своєї роботи він бачить також зовнішньополітичні напрямки. Адже Україні зараз необхідно користуватися тим, що увага всього світу прикута до неї.

"Сьогодні Україна перебуває у топі світової уваги, і ми не можемо прогавити цей шанс. Необхідно зробити все, щоб ця увага та інтерес, які ми сьогодні маємо і відчуваємо під час міжнародних візитів президента України, давали нам конкретні результати", – переконаний політик.

Мекка для інвесторів

Єрмак поділився планами перетворити Україну на інвестиційну Мекку, наголосивши на тому, що особливу увагу в цьому питанні слід приділити регіонам. "Наше бажання, наша мета зробити так, щоб Україна стала інвестиційною Меккою. Тому у нас є конкретні кроки, програми, як це зробити", – впевнено сказав глава Офісу президента.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно