Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • 16 тисяч 335 правок до «антиколомойського» закону. Хто блокує роботу парламенту?

16 тисяч 335 правок до «антиколомойського» закону. Хто блокує роботу парламенту? 

16 тисяч 335 правок до «антиколомойського» закону. Хто блокує роботу парламенту?

Цю кількість правок до так званого «антиколомойського закону» Верховна Рада України зможе розглянути, в кращому випадку, до кінця осені – початку зими. Нагадаємо, наразі  в Україні діє карантин. 30 березня Верховна Рада підтримала у першому читанні так званий "антиколомойський" законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності, з приводу якого були суперечки.

ВІДЕО ДНЯ

До так званого "антиколомойського" законопроєкту №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності депутати внесли 16 335 правок. Найбільше пропозицій є у монобільшості, "слуги народу" подали понад 13 тисяч правок. 

І до слова: якби у народних депутатів, які подали ці 16 335 правок до закону не було бажання блокувати роботу парламенту, то вони могли б викласти свої думки та бачення в альтернативні законопроекти. У такому випадку Верховна Рада б визначалась, але виходить що у них єбажання не пропонувати альтернативу, а заблокувати роботу законодавчого органу країни  у м’яко кажучи, непростий час. Хто вони, і що стоїть за безліччю правок – судіть самі.

Реклама
Читайте також:
Не можна буде виходити навіть вдвох та режим "всі в масках": уряд посилює карантин в Україні

Сім народних депутатів подали до "антиколомойського" законопроєкту щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності більше 1 тисячі правок. Переважна більшість має авторства нардепів "Слуги народа", вигнаний з фракції Антон Поляков подав 6 тисяч правок.

Реклама

Список усіх авторів правок напередодні опублікував у Facebook перший заступник голови податкового комітету ВР Ярослав Железняк.

16 тисяч 335 правок до «антиколомойського» закону. Хто блокує роботу парламенту?  – 01

Видання «Економічна правда» пояснює хто подавав правки, і як ці нардепи можуть бути пов’язані з олігархом та екс-власником Приватбанку Ігорем Коломойським, який не відмовляється від наміру повернути банк.

Реклама

Антон Поляков (6033  правок) - мажоритарщик Чернігівщини від "слуг", освіта середня. 15 листопада був виключений з фракції через порушення домовленостей про спільні голосуваннях і пропуск засідань. Зараз позафракційний. Звинувачував керівництво партії у продажу виборчих округів у Чернігівській області. 

Публічно спростовував існування "групи Коломойського" у раді та зв’язок нардепа Дубінського з олігархом. Нещодавно Поляков готував запрос до Податкової служби США стосовно виплати податків нібито громадянами США очільника "Укрпошти" Ігоря Смілянського, ексміністра економіки Тимофія Милованова та голови фракції СН Давида Арахамії. 

У жовтні підписував проект постанови про висловлення недовіри тодішньому генпрокурору Руслану Рябошапці разом з Дубінським та Бужанським.

Віктор Бондар (1911 правок) -  керівник депутатської групи "За майбутнє" та екс-очільник партії минулого скликання "Відродження". І групу і партію пов’язують з безпосереднім впливом Ігоря Коломойського. З грудень 2012-го по лютий 2014-го - нардеп від фракції Партії Регіонів.

Бондар відомий своєю схемою незаконної забудови багатоповерхівки на схилі Кловського яру, яка базується на прострочених дозволах, які у 2015-му році легітимізовував, на той час заступник директора Департаменту містобудування, а нині бізнесмен-забудовник Андрій Вавриш.

Дмитро Чорний (1781 правок) - депутат-мажоритарщик СН по Дніпропетровській області. У 2015 році був обраний депутатом Дніпропетровської обласної ради від партії Коломойського - "УКРОП".

З У 2014 та 2012 роках балотувався до Ради від партії "Україна Майбутнього", очільником якої був Святослав Олійник - нинішній очільник Дніпропетровської облради та екс-заступник Коломойського на посаді голови ОДА у 2014-му році. 

Реклама

Ольга Василевська-Смаглюк (1689 правок) - останні 8 років журналістка телеканалу "1+1" , відома спробою проштовхнути правки вигідні компанії "Укртатнафта" Коломойського до законопроєкту №2317. Підтримує одіозного Андрія Портнова (колишнього першого заступника голови Адміністрації президента Януковича), вважає, що Портнов "багато робить для відновлення справедливості".

У листопаді коментуючи справу щодо Софії Федини та Марусі Звіробій, підозрюваних у погрозах президенту Володимиру Зеленському, Василевська-Смаглюк заявляла, що в Україні "пора приглушити свободу слова".

За словами Василевської-Смаглюк, її правки до законопроєкту про банки мають на меті привести ухвалений у першому читанні законопроект у відповідність до альтернативного проекту закону, який вона подавала.

Олег Дунда (1656 правок) - нардеп "Слуги народу". У 2015 році балотувався до Київської міської ради від партії "Відродження". 

Директор будівельної компанії А.В.С. 95% акцій цієї фірми належать компанії з управління активами Фінансовий капітал, яка пов’язана з екс-власниками Приватбанку.  Також Дунда - член ради директорів компанії Independence, головою наглядової ради якої є Станіслав Шейхет - чоловік сестри бізнес-партнера Коломойського Геннадія Боголюбова.

Сергій Демченко (1463 правок)  - теж мажоротарщик "слуг" по Дніпру, який раніше балотувався від "УКРОП" до Київської міськради. Демченко балотувався у парламент від вищезгаданої партії "Україна майбутнього", правління якої переплітається з найближчим оточенням Коломойського.

Олександр Дубінський (1199 правок) - журналіст 1+1 (що належить медіагрупі Коломойського), один з найяскравіших опозиціонерів партійної лінії "слуг". Активно критикує діяльність НБУ, та екс-голову регулятора - Валерію Гонтареву. НБУ наразі є одним з найбільших "пушерів" судових справ проти Коломойського. Також Дубінський є автором цілого альтернативного проєкту закону щодо неповернення банків екс-власникам. 

Реклама

Під час ліквідації "майданчиків Яценка" Дубінський голосував проти, через що потім потрапив у скандал про нібито отримання частиною депутатів СН 30 тисячі доларів за "потрібне" голосування. Також за даними ЗМІ у цьому списку значилась Василевська-Смаглюк.

У розслідуванні сайту про медіа Media Sapiens стверджується, що програми Дубинського на "плюсах" - ангажовані і часто відстоюють позицію вигідну Коломойському. 

Також під час прийняття законопроєкту №2317 щодо покращення адміністрування акцизного податку, Дубінський з трибуни просив надати преференції Кременчуцькому НПЗ Коломойського. 

Серед усіх вищезгаданих "слуг" Дубінський, Демченко, Дунда та Василевська-Смаглюк - це також ті нардепи, які не голосували за дозвіл арештувати Ярослава Дубневича, якого прокуратура підозрювала у корупційних схем в рамках закупівель для підприємства "Укрзалізниці".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно