Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Міністерство закордонних справ України обурила заява посла Угорщини

Міністерство закордонних справ України обурила заява посла Угорщини

Заступник глави МЗС України Василь Боднар обурений останньою заявою посла Угорщини, заявивши, що вона порушує досягнуті домовленості глав МЗС. Про це Боднар сказав, коментуючи інтерв’ю угорського посла для агентства "Інтерфакс-Україна".

ВІДЕО ДНЯ

"Стара пісня про нове" – так можна назвати слова посла Угорщини про наші закони. Українське законодавство ніхто не змінюватиме на вимогу іноземної країни! Трактуємо такі закиди як відхід від конструктивного треку, над яким працюють міністри Дмитро Кулеба та Петер Сійярто", – написав Боднар на своїй Facebook-сторінці.

Читайте також:
Віктор Орбан приїде в Україну, "коли дозволять умови", – посол
Реклама

В інтерв’ю посол Іштван Ійдярто заявив, що Угорщина буде зберігати вето на засіданнях комісії Україна-НАТО на рівні міністрів через "дуже негативні для угорців" три реформи, які нині є в Україні. Це, за його словами, реформа освіти, використання мови та адміністративна реформа.

"Якимось чином ці три, в певному сенсі широкі погляди, дуже прогресивні, дуже європейські реформи завдають постійного погіршення прав меншин. Це головна проблема", – сказав Ійдярто.

Реклама
Читайте також:
Генконсульство Угорщини в Ужгороді оприлюднило важливу інформацію

Він додав, що "Україна має повернутися до політики, яку вона вела до ухвалення закону "Про освіту", закону "Про вищу освіту" та закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Як відомо, Угорщина від вересня 2017 року ветує усі рішення в НАТО, які стосуються поглиблення співпраці з Україною, а також блокує діалог на політичному рівні. 

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно