Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Андрій Лукач: історія успіху

Андрій Лукач: історія успіху

Андрій Лукач – успішний підприємець. 40 років. Про нього широкому загалу поки що відомо мало. В Мукачеві більше знають один із його успішних проектів – мережу супермаркетів «Алма».

ВІДЕО ДНЯ

Андрій Лукач: «Я ніколи не був у політиці, не працював на державних посадах, не був чиновником. Я народився у простій закарпатській родині, на Мукачівщині. Самостійно пройшов шлях від заробітків до створення підприємств. Добре розумію проблемні питання жителів Мукачівської громади. Як керівник успішних підприємств, знаю, що можна і потрібно працювати ефективно, особливо коли йдеться про долю громади. Я – серед тих підприємців, які хочуть бачити результат. У тому числі і від сплачених податків: вони мають іти на користь та розвиток громади. Наше місто гідне того, щоб стати кращим».

Читайте також:
Політичній партії "Рідне Закарпаття" експерти прогнозують найбільше мандатів на місцевих виборах
Реклама

Зараз Андрій Лукач – керівник та власник кількох успішних підприємств. Про таких бізнесменів кажуть: «Людина, яка зробила себе сама».

Він, як і тисячі закарпатців, розпочинав із заробітків. З часом зрозумів: досвід та знання потрібно реалізувати вдома.

Реклама

Почав із транспортних перевезень: запустив маршрутні рейси між селами Мукачівського району. Той час, початок 2000-х років, – справжня транспортна криза. Один із перших бізнес-проектів Андрія став успішним.

Згодом відкрив будівельну фірму, в якій і досі працюють десятки працівників із навколишніх сіл. Тут дається взнаки локальний патріотизм, прагматичність і кредо: потрібно давати роботу в першу чергу землякам. А ще: податки залишаються у місцевих громадах, що дозволяє розвивати і їх.

У 2018 році Андрій Лукач стає власником Мукачівського заводу залізобетонних виробів і конструкцій. На той час ЗБВІК був у повному занепаді. За рік це підприємство стало успішним виробником залізобетонних товарів і конструкцій, тут забезпечені роботою з високою заробітною платою близько сотні працівників. А це – добробут і їхніх родин.

Реклама

Один із найбільших, і, як вважає пан Андрій, його успішних проектів зараз – мережа супермаркетів «Алма». Все почалося трохи більше трьох років тому. Тоді продавалися три магазини «Барва». Їх купили – народилася «Алма». За три роки з командою створили потужну мережу закарпатських супермаркетів, яка справедливо завоювала популярність. Тут працюють із закарпатськими виробниками, адже вірні своїй концепції: створювати робочі місця та платити податки тут, на Закарпатті. У мережі супермаркетів діє ряд соціальних програм, які запровадили першими в області, є власне виробництво – пекарня, м’ясний цех, суворо контролюється якість продукції та товарів. На час карантину жоден працівник мережі не втратив роботу.

Андрій Лукач: історія успіху – 01

Зараз лише в «Алмі» роботу, гідну зарплату та соціальні гарантії мають більше півтисячі чоловік. За три роки, з трьох магазинів, мережа розрослася до 15-ти супермаркетів. З них – 10 у Мукачеві, 1 – у Мукачівському районі, 4 – в інших містах області: Хусті, Ужгороді, Тячеві.

Про себе Андрій Лукач каже: «Я – патріот свого краю, свого міста, рідного Закарпаття. Я, моя родина, діти живемо тут, адже це – наш рідний край. Вважаю, що хороший ґазда – справжній господар, який добре знає секрети розвитку успішної громади. У політиці ніколи не був, державних посад ніколи не займав. Але розумію, що успішний досвід та знання потрібно втілювати у Мукачівській громаді, адже час змін настав. Систему потрібно змінювати. Закарпаття та Мукачево повинні стати успішними».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно