Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Парламент підтримав електромобільні ініціативи Роберта Горвата

Парламент підтримав електромобільні ініціативи Роберта Горвата

 

ВІДЕО ДНЯ

Верховна Рада України підтримала законопроєкти,  ініціатором яких є народний депутат Роберт Горват. Парламент у першому читанні вніс зміни до Податкового та Митного кодексів задля стимулювання розвитку електричного транспорту в Україні. Ця ініціатива – крок до повного перезавантаження вітчизняної автомобілебудівної галузі. 

"Сьогодні ми, без перебільшення, наблизили майбутню революцію в автомобільній галузі України. Потенційний ефект запуску повномасштабного вітчизняного виробництва електромобілів – колосальний. Лише на першому етапі це близько 100 млн євро залучених інвестицій, 1200 додатково створених робочих місць, випуск 50-100 тисяч електромобілів на рік", – пояснює народний депутат Роберт Горват.

Реклама
Парламент підтримав електромобільні ініціативи Роберта Горвата – 01
Читайте також:
У Закарпатті можуть почати виробляти електромобілі
Реклама

Розвинені країни світу інвестують величезні ресурси у електромобільність, а їхні громадяни при купівлі електрокарів отримують значні знижки, субсидії та податкові пільги. Ринок електротранспорту стрімко зростає. До прикладу, в Європі інвестиції в електромобільність трохи більше, ніж за рік, виросли у 19 разів – до 60 мільярдів євро. Конкуренція серед виробників з кожним роком стає все жорсткішою. Але Україна ще зможе стати гравцем на автомобільному ринку.

Наразі в нашій державі існує достатній промисловий потенціал для виробництва електричного автотранспорту: п‘ять автобусних заводів, один завод вантажних автомобілів, наявні потужності по виробництву близько 300 тисяч легкових автомобілів на трьох заводах. Також уже налагоджено серійне виробництво трамваїв та тролейбусів.   

Ухвалення законопроєктів №3476 та №3477 стимулюватиме попит на автобуси, легкові та вантажні автомобілі з електродвигунами і здешевить імпортні електрокари. А ще – дасть можливість Україні стати учасником європейського електромобільного ринку.

Реклама

"Інновації і технології. Не чергова спроба реанімувати те, що і так давно віджило себе, а повний перезапуск. Вихід на світові ринки, будівництво сучасних, комфортних та екологічних автомобілів, на яких приємно і безпечно їздити. Ми все це можемо. Потрібно лише створити правильне законодавче поле – і ринок сам почне працювати. В тому числі й на Закарпатті, де завод «Єврокар» уже почав перемовини щодо нового проєкту – будівництва електрокарів для Volkswagen", – підсумовує народний депутат Роберт Горват.

Парламент підтримав електромобільні ініціативи Роберта Горвата – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно