Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Андрій Лукач: «Мукачево давно чекає на ефективні зміни!»

Андрій Лукач: «Мукачево давно чекає  на ефективні зміни!»

Андрій Лукач – бізнесмен. Людина, яка створила себе сама. Народився у проcтій родині на Мукачівщині. Самостійно пройшов шлях від заробітків до власника мережі супермаркетів «Алма», ресторану «Мілленіум», будівельного підприємства «Карпати-Л» та ряду інших проектів. Відродив завод залізобетонних виробів та конструкцій у Мукачеві. Загалом створив близько тисячі робочих місць у Мукачеві та за його межами. Кредо підприємця: «Закарпатці повинні працювати вдома, ми повинні підтримувати закарпатського виробника!» У вересні Андрія Лукача зареєстрували кандидатом на посаду Мукачівського міського голови.

ВІДЕО ДНЯ

– В одному з інтерв’ю Ви сказали: тільки той може впевнено рухатися вперед, хто не боїться перешкод.

– Насправді, жодних перешкод не боюся. Попри те, що в політиці досвіду не маю, однак, знаю, як можна ефективно розвивати громаду. Тут, насамперед, потрібні менеджерські здібності, уміння слухати, знаходити спільну мову, компроміси. Але перед усім: інтереси громади. Я починав шлях у бізнесі самостійно, досяг певних успіхів. Знаю, що таке важка праця. Але результатів можна досягти, якщо працювати чесно. Свій досвід та знання перенесу на громаду Мукачева.

Реклама

– Які головні завдання стоять перед Вами?

– Головне завдання міського голови: створювати ефективні умови для розвитку міста, появи нових підприємств, створення нових робочих місць, всебічна підтримка сприяння розвитку бізнесу. Моя робота буде побудована на наступних пріоритетах: відповідальність та прозорість у діяльності міської влади, систематичні звіти перед громадою, наведення порядку в сфері житлово-комунального господарства.

Реклама
Читайте також:
Хто балотується на посаду міського голови Мукачева: список та коротка інформація про кандидатів

– Що означає відповідальність та прозорість у діяльності влади?

– Наведу приклад. Найбільша помилка, коли діюча влада міста, якій владу громада довірила тимчасово, на завершення каденції хизується ніби-то своїми здобутками. Таке враження, що представники влади все зробили за свої, особисті кошти. І в першу чергу – у ставленні до платників податків. Потрібно прозвітувати громаді: чому переможцями тендерів стають підприємства з інших областей? Позиція міського голови повинна бути принциповою: ми повинні забезпечувати роботою в першу чергу місцевих, щоб податки залишались у громаді. Чому за всю каденцію діючої влади йдеться тільки про підтримки та дотації водоканалу, а не вкладаються в заміну водопровідних мереж? Чому влада не веде діалог з платниками податків? Чому економлять кошти за рахунок скорочення фахових медиків та цілих відділень? Чому ніхто не думає про наслідки для здоров’я пересічних жителів? Про ці всі речі потрібно говорити відкрито.

Реклама

– Проблемні питання у сфері ЖКГ багатоповерхівок, водоканалу – як їх вирішити?

– В першу чергу потрібно провести ревізію мереж водопостачання та впорядкувати роботу водоканалу. Необхідно провести облік багатоповерхівок, вивчити першочергові питання, що загрожують безпеці та комфорту жителів (якісний ремонт дахів, стан підвалів, внутрішніх комунікацій, внутрішньобудинкових електромереж). Не може бути так, що влада передає на баланс ОСББ будинки, що розвалюються, де протікають дахи, затоплені підвали. Це – перекладання відповідальності на плечі жителів, які з цими проблемами самотужки впоратися не можуть. Cтворення ОСББ потрібне. Але вже лиш після того, як будуть капітально відремонтовані багатоповерхівки, відповідальність за які теперішня команда із себе знімає.

– Ви кажете: потрібно працювати так, щоб відкрито і чесно дивитися людям у очі.

– Без довіри неможлива ефективна робота. Мукачево – європейське місто, яке розвивалося на цінностях самоврядування та демократії. Ці цінності ми повинні повернути в місто.

– З ким йдете на вибори?

– Кожен із представників «Рідного Закарпаття» завдяки наполегливій праці досяг успіхів. Ми живемо і працюємо разом із людьми.Тому закликаю всіх: 25 жовтня прийдіть на виборчі дільниці. Не продавайте свій голос – це кошти, забрані від вас. Проголосуйте, зробіть вибір так, як вам підказує серце. Підтримайте «Рідне Закарпаття»!

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно