Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Сьогодні Зеленський озвучить важливе послання

Сьогодні Зеленський озвучить важливе послання

Сьогодні, 20 жовтня, президент України Володимир Зеленський має виступити зі зверненням до українців із трибуни парламенту, в якому зробить акцент на питаннях безпеки держави й окупованих територій.

ВІДЕО ДНЯ

Журналісти з’ясували головні тези з промови глави держави. Зокрема, Зеленський попросить дотримуватися рекомендацій і вимог щодо боротьби з епідемією коронавірусу, розповість про ініціативу щодо окупованого Криму, пояснить потребу нового економічного підходу для Донбасу, а також розвінчає "зраду" про українську армію.

Боротьба з COVID-19 в Україні

Реклама

"Рекорди з кількості захворілих фіксуються щодня, на жаль, Україна не виняток. Адаптивний карантин і менш суворі заходи безпеки були необхідні для відновлення економіки. Та це не скасовує елементарні правила. Я хочу звернутися до громадян, які, незважаючи на страшні щоденні цифри, або взагалі не носять маски, або роблять це для галочки. Маска на вашому обличчі – це безпека інших людей. Депутатів це також стосується".

Читайте також:
Президент Зеленський пообіцяв повернути жорсткий карантин в Україні за певної умови
Реклама

Акцент на питанні про Крим

"Ми створюємо формат "Кримська платформа". Це координація міжнародних зусиль для захисту прав кримчан і деокупації півострова. Я вже предметно обговорив цю ініціативу з країнами Європейського Союзу, Великобританією, Канадою, Туреччиною. Багато хто висловив готовність доєднатися та брати в ній активну участь".

Чому потрібен новий економічний підхід до ситуації на Донбасі

Реклама

"Уже сьогодні на вільних територіях Донеччини і Луганщини ми будуємо новий Донбас. Сильний, сучасний, безпечний і заможний. Але щоб зробити таким регіон, який найбільше постраждав від російської агресії, потрібні особливі економічні умови. Нам потрібна Стратегія розвитку економіки Донецької і Луганської областей, що передбачатиме податкові і митні преференції, страхування військово-політичних ризиків для інвесторів, арбітраж за міжнародними стандартами. Робота над нею вже почалася".

Розвиток Збройних сил України

"Були фейкові повістки у військкомат, страшилки, що Зеленський розвалить армію. Усе це було. Але є беззаперечні факти. У 2020-му році бюджет на армію став найбільшим в історії України. У часи коронакризи він не зменшився ні на одну гривню. І не розганяйте, будь ласка, зраду, що у 21-му році ми скоротимо кошти на військо. Я не дозволю це зробити".

Нові військово-морські бази

"Ми починаємо будувати, що важливо – не спільно, не у партнерстві, не комусь, а Україна і для України – дві державні українські військово-морські бази для захисту чорноморського регіону".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно