Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Підкуп виборців в Ужгороді: Андріїв звинуватив Щадея в провокації

Підкуп виборців в Ужгороді: Андріїв звинуватив Щадея в провокації

Схему підкупу виборців на користь одного з кандидатів на посаду міського голови Ужгорода викрили правоохоронці. Про це повідомила речниця Закарпатської прокуратури Катерина Хижняк. За її словами, мешканця Ужгорода затримали 19 листопада при передачі 12-ти тисяч гривень, які призначались для підкупу 24-ох виборців. Як повідомляє "Суспільне Закарпаття", тепер йому загрожує позбавлення волі від 5 до 7 років, з позбавленням права займати посади терміном на 5 років.

ВІДЕО ДНЯ

"Як наразі відомо, він домовився із головою одного з ОСББ міста, що той забезпечить йому голоси виборців за певного кандидата. За один голос пропонував 500 гривень", — розповіла речниця обласної прокуратури. Наразі вирішується питання про повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Богдан Андріїв звинуватив Віктора Щадея в провокації

Реклама

Кандидат у мери Ужгорода Богдан Андріїв назвав затримання правоохоронцями провокацією з боку опонента. "Жодного відношення до цього інциденту не маю. Це однозначно якась спланована акція. Це все, що відбувається – пряме використання адмінресурсу в Ужгороді для того, щоби будь-якою ціною притягнути до влади і нав’язати кандидатуру Віктора Щадея", — розповів Андріїв.

Читайте також:
Пропонували по 500 гривень: в Ужгороді викрили схему скуповування голосів
Реклама

Віктор Щадей планує подавати в суд

За словами іншого кандидата в мери Ужгорода Віктора Щадея, планує подавати в суд на опонента через звинувачення в провокації. "З мого боку тільки одні дії були під час виборчої кампанії: я публічно звертався до всіх структур з проханням забезпечити чесні вибори. На цей випадок я не мав детальної інформації. Яким чином правоохоронні органи встановили, хто купує, хто продає свої голоси, напевно, в них є свої канали комунікації", — повідомив Щадей.

Наразі за фактом можливого підкупу виборців проводять слідчі дії, шукають причетних до схеми, а також з’ясовують обставини справи.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно