Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорський міністр Петер Сійярто приїде в Україну

Угорський міністр Петер Сійярто приїде в Україну

Міністри закордонних справ України й Угорщини Дмитро Кулеба і Петер Сійярто домовилися про переговори у Києві на фоні жорсткої кризи у відносинах.

ВІДЕО ДНЯ

Інформацію про те, що візит міністра вже узгоджений, "Європейській правді" підтвердив очільник МЗС України Дмитро Кулеба. За словами Кулеби, очікується приїзд угорського посадовця до кінця місяця.

"Угорщина для нас важливий партнер і близький сусід. Сусіди, буває, сваряться, але потім мають миритися, бо залишаються сусідами. Тому ми домовилися, що наприкінці січня мій колега Петер Сійярто відвідає Київ для обговорення ситуації у двосторонніх відносинах і шляхів вирішення проблем на основі принципу взаємної поваги", – заявив міністр.

Реклама
Читайте також:
"Угорщина хоче діалогу після історії з обшуками на Закарпатті", – Дмитро Кулеба

Інші джерела також кажуть, що візит запланований на останній тиждень січня, вже після зміни влади у США. За даними ЄП, йдеться не про офіційне засідання міжурядової комісії, яке було підставою для зустрічей Кулеби із Сіярто раніше цього року, а про персональний візит угорського міністра для пошуку виходу з кризи у відносинах.

Реклама

Ініціатором переговорів стала Угорщина, втім, запрошення до зустрічі у Києві, за даними одного з джерел, надійшло від української сторони.

Як відомо, нове загострення у відносинах почалося після серії обшуків, проведених СБУ на Закарпатті та повідомлень про кримінальні провадження проти посадовців-угорців. Лідер товариства угорської культури Василь Брензович, що став один із фігурантом розслідувань, на початку грудня залишив Україну.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно