Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Очільники МЗС України та Угорщини провели зустріч у Києві: результати переговорів

Очільники МЗС України та Угорщини провели зустріч у Києві: результати переговорів

Очільники МЗС України та Угорщини провели зустріч у Києві: результати переговорів
ВІДЕО ДНЯ

27 січня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, який прибув до Києва на запрошення очільника МЗС України.

Очільники МЗС України та Угорщини провели зустріч у Києві: результати переговорів – 04
Реклама

Міністри провели відверту розмову про сучасний стан і перспективи українсько-угорських відносин на тлі загострення, спричиненого діями окремих угорських посадовців й їх втручанням у виборчий процес в Україні. Дмитро Кулеба наголосив на конструктивному підході України до вирішення питань національних меншин.

“Немає жодних підстав вважати, що громада українських угорців схильна до сепаратизму. Так само як немає жодних підстав вважати, що Українська держава хоче завдати будь-якої шкоди українським угорцям Закарпаття. Ми є однією країною, одним суспільством, і такими будемо завжди”, – зазначив Кулеба. 

Реклама
Читайте також:
Україна та Угорщина домовилися про переговори щодо освіти

Як повідомляє МЗС України, міністр відзначив, що попри труднощі у відносинах, деякі речі залишаються поза дужками. Йдеться про послідовну підтримку Угорщиною суверенітету та територіальної цілісності України у її протидії російській агресії, підтримку України в ЄС з боку Угорщини, спільні зусилля з подолання пандемії COVID-19 та реабілітацію в Угорщині українських дітей, які постраждали від російської агресії на Донбасі. 

“Ми домовилися, що найближчим часом відбудеться засідання українсько-угорської робочої групи з питань освіти, а також буде проведений онлайн-бізнес форум між підприємцями України та Угорщини”, – заявив Дмитро Кулеба.

Реклама
Очільники МЗС України та Угорщини провели зустріч у Києві: результати переговорів – 05

За словами Дмитра Кулеби, сторони підтвердили, що зустріч Президента України Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана залишається на порядку денному: “Ми наполегливо працюватимемо для того, щоб зробити цю зустріч максимально результативною, щоб ця зустріч відкрила нову сторінку у двосторонніх відносинах на основі принципу взаємної поваги”.

Нагадаємо, що Угорщина передала Україні 50 апаратів штучної вентиляції легенів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно