Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Голова Закарпатської ОДА зустрівся з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді

Голова Закарпатської ОДА зустрівся з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді

Голова Закарпатської ОДА зустрівся з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді

Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков зустрівся з Генеральним консулом Словацької Республіки в Ужгороді Павлом Панісом.

ВІДЕО ДНЯ

"Я дуже радий, що нам вдалося зустрітися, адже ця зустріч вкрай потрібна та важлива для обох сторін. Між Україною та Словаччиною  дуже тісні стосунки та хороша співпраця. Я радий цьому, – зазначив Анатолій Полосков. – Нам є над чим працювати. Є багато спільних завдань та пропозицій. Все починається із обговорення та першого кроку. Тому такі зустрічі між нами тільки розпочинаються". 

Реконструкція існуючих та відкриття нових пунктів пропуску на кордоні з Словацькою Республікою, зокрема відкриття велосипедної доріжки на українсько-словацькому кордоні. 

Реклама
Читайте також:
Україна і Словаччина обговорили перспективу з’єднання двох країн автомагістраллю D1

Таку ініціативу озвучив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков. За словами очільника області, це допоможе людям ще легше перетинати кордон. 

Реклама

Сторони обговорили і реалізацію пілотного проєкту організації управління чергами автотранспорту перед міжнародними автомобільними пунктами пропуску "Електронна черга перетину кордону". 

Йшлося на зустрічі й про спільні транскордонні проєкти в рамках Програми прикордонного співробітництва ЄІСП ,"Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна" (2021 – 2027рр). Говорили і про відновлення аеропорту "Ужгород". 

Визначили головні напрямки у подальшій співпраці між Україною та Словаччиною. Це будівництво сучасної прикордонної інфраструктури, покращення транспортного взаємозв’язку та логістики.  

Реклама

У підсумку Анатолій Полосков та Павло Паніс домовилися у найближчі два тижні зустрітися, аби продовжити втілювати реальні кроки спільної співпраці проєктів між країнами сусідками.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно