Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Політика
  • Фракція "Рідне Закарпаття" не підтримали скандальне рішення Мукачівської міської ради: причина

Фракція "Рідне Закарпаття" не підтримали скандальне рішення Мукачівської міської ради: причина

 Фракція "Рідне Закарпаття" не підтримали скандальне рішення Мукачівської міської ради: причина

​Сьогодні на сесію Мукачівської міської ради було винесено проєкт рішення про припинення права постійного користування ВК ТОВ "Монінвест" – земельною ділянкою в мікрорайоні Росвигово (позаду "Багіри"). Вказане рішення не було підтримано більшістю від депутатського корпусу, серед яких і фракція Рідного Закарпаття. Крім нашої фракції Рідного Закарпаття, не підтримали це рішення також представники з інших фракцій: Європейської Солідарності, Батьківщини, Слуга Народу, КМКС та За Майбутнє. ​З цього приводу у фракції політичної партії "Рідне Закарпаття" пояснили для громадян міста свою позицію. 

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
Фракція «Рідне Закарпаття» Мукачівської міськради оприлюднила звернення до Шмигаля

"Відповідно до ст.19 Конституції України – органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Тобто будь-яке рішення, прийняте міською радою має бути в першу чергу законним. Відповідно до частини 7 статті 13 Закону України "Про судоустрій та статус суддів" – органи державної влади та місцевого самоврядування, їх посадові особи не можуть приймати рішення, які скасовують судові рішення або зупиняють їх виконання. Повідомляємо, що Мукачівська міська рада вже приймала таке рішення у 2008 році, а у 2006 та 2015 роках вже зверталася з судовими позовами до ВК ТОВ "Монінвест" з вимогою припинення права постійного користування цією земельною ділянкою. Проте судами всіх інстанцій (в тому числі Вищим господарським судом України) – підтверджено правомірність права постійного користування цією ділянкою ВК ТОВ "Монінвест", а рішення та дії Мукачівської міської ради визнані протиправними та протизаконними.

Реклама

Відповідно до частини 5 статті 13 Закону України "Про судоустрій та статус суддів" – висновки щодо застосування норм права викладені у постановах касаційної інстанції є обов’язковими для всіх суб’єктів владних повноважень, які застосовують у своїй діяльності нормативно правовий акт, що містить відповідну норму права. Таким чином, прийняття такого рішення суперечить висновкам судів, які повинні враховуватися органом місцевого самоврядування у спірних правовідносинах та Земельному кодексу України.

І для нас зрозуміло, що і сьогоднішнє рішення було б в подальшому скасоване судом. ​На нашу думку, доцільно було б розробити проєкт рішення таким чином, щоб, не порушуючи нічиїх прав, розмістити на цих землях обидва об’єкти – і великий зелений парк з дитячими майданчиками - для жителів мікрорайону і, водночас, забезпечити можливість забудови частини ділянки за її цільовим призначенням, щоб не порушувати права землекористувача. ​А приймати рішення, які лише приносять комусь політичні дивіденди, але не приносять жодної користі громаді – ми не готові", – йдеться у повідомленні.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно