Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Закарпатський фехтувальник Анатолій Герей відправився на Олімпійські ігри

Закарпатський фехтувальник Анатолій Герей відправився на Олімпійські ігри

Закарпатський фехтувальник Анатолій Герей відправився на Олімпійські ігри

14 липня спортсмен полетів з Ужгорода до Києва. А вже 15 липня зі столиці полетить в Токіо. У складі національної збірної Анатолій Герей вже вдруге представлятиме Україну на Олімпіаді. В аеропорту на змагання спортсмена проводжали рідні та друзі.

ВІДЕО ДНЯ

Закарпатець Анатолій Герей – один із шести фехтувальників, які представлятимуть Україну на Олімпійських іграх у Токіо. Спортсмен виборов місце у збірній понад 2 роки тому, однак через пандемію змагання перенесли. Для Анатолія – це вже друга Олімпіада. У 2016 він виступив за українську збірну в Ріо-де-Жанейро.

Читайте також:
Закарпатський спортсмен став срібним призером етапу Кубка світу з фехтування
Реклама

"Минулого разу трошки не вистачило… 4 місце зайняли. Програли за бронзу. Надіємося, що за ці 4 роки ми стали розумніші, сильніші, вже є досвід. Будемо старатися якнайкраще себе проявити і прославити край", – сказав Анатолій Герей.

Останній місяць спортсмен провів у Києві на командних зборах, де тренувався разом з іншими членами української збірної. Та каже, інтенсивно готуватись до Олімпіади почав за пів року.

Реклама

Анатолій Герей розповів: "Дуже важко було мотивувати себе і знайти сили далі тренуватись, не знаючи, чи будуть ці Олімпійські ігри, чи не будуть. Слава богу, склалося і всі дуже раді, що Україна буде представлена у шпазі чоловічій на Олімпійських іграх. Це дуже престижно. Тільки 8 команд з усієї планети будуть представлені там. І Україна серед них".

Закарпатський фехтувальник Анатолій Герей відправився на Олімпійські ігри – 01

Провести спортсмена в аеропорт прийшли його рідні та друзі. Батько Анатолія розповів, що зараз переживає за сина, а радіти буде потім. Чоловік майже 45 років тренує фехтувальників. Саме він і почав тренувати сина, коли тому виповнилось шість. Через 25 років він все ще допомагає спортсмену у підготовці.

Реклама

"Він постійно в тонусі має бути. Тому що здобути ліцензію на Олімпійські ігри, 32 найсильніші спортсмени планети, не так просто. Всі рівні. 8 команд зараз, ну і господарка-Японія буде брати участь у цих змаганнях, вона має право виставити команду. 9 команд. Я думаю, що сюрпризи будуть. Думаю, на нашу користь", – сказав батько спортсмена.

Про свої емоції перед проводами сина розповіла і мама Анатолія. "Відчуваю переживання, як мама. По-друге, гордість, бо йшов до цього 20 років. Це шлях титанічної праці. Він відповідальний не на 100, а на 200%. А це дається взнаки. Воно дуже б’є по емоціях".

Стартують Олімпійські ігри в Токіо 23 липня. Перші поєдинки українські фехтувальники проведуть зі збірною Китаю 30 липня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно