Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Токіо урочисто відкрили Олімпійські ігри

У Токіо урочисто відкрили Олімпійські ігри
ВІДЕО ДНЯ

У японській столиці Токіо в п’ятницю, 23 липня, приблизно о 14:00 за київським часом стартувала офіційна церемонія відкриття Літніх Олімпійських ігор — попри пандемію коронавірусу, протести більшості японців і скандали, які оточували організацію протягом останніх кількох місяців.

Уперше в історії Олімпіада відбудеться майже без глядачів. Ще навесні 2021 року оргкомітет вирішив не допускати на стадіони іноземців з міркувань епідбезпеки, але за менш як три тижні заборонив приходити і глядачам із Японії — на тлі поширення коронавірусу в Токіо.

Реклама

А втім, глядачів таки пускатимуть на трибуни на стадіонах за межами Токіо, де відбуватимуться змагання із зокрема спортивної ходьби, софтболу, бейсболу, футболу і марафон. А в умовах порожніх стадіонів обіцяють вмикати інтершум, щоб створити хоча б якусь атмосферу присутності глядачів.

Читайте також:
Закарпатські спортсмени привезли нагороди в область
Реклама

Попри суворі епідемічні заходи, COVID-19 уже виявили і в Олімпійському містечку. Загалом уже понад 100 людей здали позитивний тест на коронавірус, серед них 13 спортовців. Членкиня збірної Чилі з тхеквондо змушена буде пропустити змагання, бо повинна дотримуватися режиму самоізоляції.

Трибуни Олімпійського стадіону в Токіо, де й відбулося відкриття Ігор, так само були порожні. Восьмикутна сцена стадіону мала символізувати гору Фудзіяму — один із символів Японії. На початку хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв COVID-19.

По тому спортовці з 206 країн світу пройшлися традиційним «Парадом націй» із прапорами, махаючи в бік порожніх місць. Уперше в історії Олімпіади національні прапори несли двоє спортсменів від кожної країни — так організатори змагань хотіли підкреслити рівність.

Реклама

Прапор України несли олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич та чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин. Цікаво, що в Росії під час виходу української олімпійської збірної «Перший канал» перервав трансляцію — українські спортовці в неї так і не потрапили.

Гучна музика церемонії відкриття не завжди могла заглушити крики сотень людей, що зібралися під Олімпійським стадіоном у Токіо. Вони виступають проти проведення Олімпіади в умовах пандемії й закликають японську владу передати кошти з її організації на боротьбу з COVID-19.

Офіційно бюджет Літніх Ігор-2020 становить 15,4 мільярда доларів — це з урахуванням перенесення змагань на рік. Попри те, що понад 50% (а ще раніше — 80%) японців проти Олімпіади в Токіо, японська влада і Міжнародний олімпійський комітет все-таки не скасували змагання.

Організація Олімпіади-2020 в останні кілька місяців була сповнена скандалів, пов’язаних із відставками членів оргкомітету.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно