Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Закарпатка "з боями" доводила право виступити на Олімпіаді. Їй дозволили вийти на старт

Закарпатка "з боями" доводила право виступити на Олімпіаді. Їй дозволили вийти на старт

Закарпатка "з боями" доводила право виступити на Олімпіаді. Їй дозволили вийти на старт

На Олімпійських іграх розпочалися змагання серед сноубордисток у паралельному гігантському слаломі.

ВІДЕО ДНЯ

І почалися вони для українських уболівальників з нервування. Закарпатка Аннамарі Данча вчасно не вийшла на старт. Не з власної вини. Нашу спортсменку не пускали, нібито через позитивний тест на коронавірус, який вона здала вранці.

Читайте також:
Закарпатець став першим українцем, що фінішував у топ-40 в чоловічому швидкісному спуску на Олімпіаді
Реклама

Що трапилось

Аннамарі Данча прибула до Пекіна за кілька днів до старту своїх змагань на Олімпіаді-2022. Але одразу після прибуття вона здала позитивний тест на коронавірус.

Реклама

Утім, за словами сноубордистки, у переддень основного старту вона отримала кілька негативних тестів, тож була допущена до змагань. Вона готувалася до кваліфікаційних заїздів, аж тоді до неї підійшли представники організаторів і повідомили, що змагатися українка не зможе через проблеми з тестом.

Данча за допомогою представників України на Олімпіаді-2022 у Пекіні змогла вибороти можливість стартувати: їй дали це право буквально перед її виступом, вона їхала окремо. Зрештою, у кваліфікаційних спусках Аннамарі показала не найкращий свій час і фінішувала 26-ю – це її найгірший виступ на Олімпійських іграх.

Що розповіла сама спортсменка

Реклама

"Напевне, можна уже розкрити всі карти. У мене був позитивний тест після прибуття в Китай. Але ми не здавалися, в понеділок, о 10 ранку (за добу до старту, - прим. ред.) пішли негативні тести. Мені сказали, що я можу бути в close contacts – це така система, що я не зовсім чиста, але можу брати участь в змаганнях. Я знаходила в цьому плюси: у мене був водій з машиною, я не їздила автобусом як звичайні смертні. Я запізнилася на тренуваннях через це усе, але все було добре. Я була налаштована до кінця, просто бачила, що я на старті", – розповіла початок історії Аннамарі.

"І тут уже коли я на старті, залишалося п’ять пар переді мною. До мене підходять, кажуть, що я не можу стартувати, бо в мене погані тести. Я бачила, що тут є наша підтримка, були представники НОК, я їм давай дзвонити, щоб висилали тести. Почала боротися, відстоювати себе. Дуже важко тепер якось, це стрес. Мені було дуже важко зібратися на першу спробу, але багато людей мене підтримували, я дуже вдячна. Друга спроба наче нічого вийшла. Я тепер не маю спроби дивитися, але сподіваюся, що хоч до двадцятки потрапила", – пояснила Аннамарі.

Її допустили до старту безпосередньо за 5 хвилин на першої спроби. І сноубордистка визнає, провела її слабо.

"Мені за 5 хвилин до виходу сказали, що я допущена. Я зібралася як могла. Проїхала я слабо, коли побачила час – вжахнулася. Але в другій спробі думаю набагато краще. Сподіваюся, що хтось впаде і я пройду до 16-ки, а там уже", – сказала сноубордистка ще до завершення відбору.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно