Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Відійшов у вічність відомий закарпатський футболіст

Відійшов у вічність відомий закарпатський футболіст

3 серпня на 82-му році життя відійшов у вічність екс-гравець багатьох українських команд майстрів, тренер, делегат Закарпатської асоціації футболу із Сваляви Юрій Куля. Про це повідомила Закарпатська Асоціація Футболу.

ВІДЕО ДНЯ

Юрій (Георгій) Юрійович Куля народився 20 січня 1940 року у Сваляві. Був форвардом. Першим тренером у нього був мукачівський фахівець, заслужений тренер України Корчі Сабо.

Відійшов у вічність відомий закарпатський футболіст – 01
Реклама

У 1962 та 1963 рр. свалявчанин став кращим бомбардиром ужгородської «Верховини», а в 1963 році забив за головну команду краю ювілейний 500 гол.

Читайте також:
Чоловіка, який збив насмерть відомого закарпатського футболіста, засудили до 3 років
Реклама

1968 рік – у складі збірної команди клубів І ліги СРСР зіграв товариський матч проти національної збірної Кореї. Цей поєдинок завершився бойовою нічиєю (1:1).

Закінчив футбольну кар’єру (1971 рік) у ФК «Торпедо» Луцьк. За цей клуб у цьому сезоні грало ще двоє закарпатців – це майстри Йосип Штефуца та Ференц Кокольник.

Лише за ужгородську «Верховину» свалявчанин відіграв 154 календарних поєдинків і провів у ворота суперників 31 гол. А взагалі за команди майстрів Юрій Куля зіграв майже 250 офіційний поєдинків і входить у символічний список ім. Юрія Чиркова.

Реклама

1974–1980 рр. – головний тренер свалявського «Авангарду», який виступав у чемпіонаті Закарпаття. Після закінчення футбольної та тренерської роботи працював інженером–механіком на Свалявському лісохімкомбінаті.

Юрій Куля залишився у футболі на все своє свідоме життя. Ще у свої 75 років працював делегатом федерації футболу Закарпаття. Його толерантність завжди викликала у гравців та вболівальників повагу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно