Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • У Тячеві пройшов міжнародний турнір з греко-римської боротьби

У Тячеві пройшов міжнародний турнір з греко-римської боротьби

У Тячеві пройшов міжнародний турнір з греко-римської боротьби
ВІДЕО ДНЯ

Два дні, 3 та 4 травня, у спортивному комплексі "Спортивна арена Тячів" проходив традиційний міжнародний турнір з греко-римської боротьби, присвячений пам’яті заслуженого працівника фізичної культури та спорту, почесного громадянина Тячева Йосипа Болдижара.

У комплексі "Спортивна арена Тячів" зійшлися спортсмени з усієї України, які змагалися у 21 ваговій категорії. В турнірі приймала участь збірна України.

Реклама
Читайте також:
Тячів патріотично відзначив 693-ю річницю з дня першої документальної згадки про місто

За сприянням та підтримки Тячівської міської ради у 1994 році в місті відбувся перший Міжнародний турнір з греко-римської боротьби. Організував його заслужений працівник фізичної культури та спорту України, почесний громадянин міста Тячів – Йосип Юрійович Болдижар. За свій довгий тренерський вік Йосип Юрійович виховав не одне покоління борців греко-римського стилю, які гідно прославляли наш край на Всеукраїнських та Міжнародних турнірах і продовжують його добру справу по сьогодні. На жаль, після важкої хвороби, у жовтні 2020 року життя Йосипа Юрійовича обірвалось. Традиційний міжнародний турнір перевтілився в перший офіційний меморіал присвячений засновнику боротьби на Тячівщині — Болдижару Йосипу Юрійовичу. Завдячуючи йому, про спортивний Тячів дізнались далеко за межами Закарпатської області, і слава про засновану ним школу боротьби гучно звучить на просторах України, а у 2022 році Євген Поковба став Чемпіоном світу.

Реклама

На цих змаганнях зібрались його вихованці, друзі та колеги з тією ж ціллю, з якою і Йосип Юрійович їх організовував – відзначити свято спорту і боротьби, визначити найкращих спортсменів, зібрати всіх шанувальників та причетних під одним дахом і передати цей ніколи не згасаючий вогник наснаги, сили і жаги до перемоги наступним поколінням!

За кількістю здобутих нагород переможцями стали представники Тячева, срібло – за спортсменами з Мукачева, бронзу отримали борці збірної України U15.

Турнір пройшов за сприяння та підтримки народного депутата Верховної Ради України – Василя Петьовки, Тячівської міської ради та його голови Івана Ковача, громадської організації Спортивного клубу "Тячівські вовки" та підприємців нашої громади.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно