Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Закарпатські лижники скаржаться на те, що скоро представники краю не виступатимуть на олімпійських іграх

Закарпатські лижники скаржаться на те, що скоро представники краю не виступатимуть на олімпійських іграх

Закарпатські лижники скаржаться на те, що скоро представники краю не виступатимуть на олімпійських іграх

Сьогодні, 4-го червня, в Ужгороді представники лижних видів спорту області ініціювали зустріч із журналістами, під назвою "Підготовка олімпійців із лижних видів спорту на Закарпатті: сигнал SOS."

ВІДЕО ДНЯ

Василь Гісем, голова Федерації лижних видів спорту Закарпаття відзначив, що, на жаль, з 14 олімпійців в області залишився один Йосип Пеняк. "Стоїть питання: чи реально нова влада хоче підтримувати зимові види спорту. Бо складається таке враження, наче їх і не має. На дві проведені зустрічі з керівником області нас ніхто не запрошував. Дійшло до того, що на стендах успіхів з інших видів спорту є, а зимових - чомусь немає. Хоча цей сезон на рівні України якраз був доволі вдалий. Скоро ми будемо про олімпійців читати тільки в мемуарах. Хоча на сьогодні 12 наших спортсменів є в штатних збірних України.  Якщо зараз спортсменам не забезпечити цілорічну підготовку, то результат буде ніякий. Наша легенда − Станіслав Кравчук в області чомусь не потрібний, Енвер Аблаєв також не потрібний. А минулий рік він очолив збірну України з фристайлу, і йому оплескують в державі, а в області - жодного слова. На цей вид спорту виділяються копійки, тому допомагають спонсори. Спортсменам не вистачає найелементарніших речей. Маємо людей, які можуть достойно представити область, але до них нікому немає діла", − наголосив очільник федерації.  

Ян Черней, старший тренер збірної України із сноубордингу: "Чому ми говоримо SOS? У нас зараз є один єдиний спортсмен, який може виступити на Олімпійських Іграх. А це, зокрема, великий тиск на спортсмена. Потрібно призначати грамотних людей на відповідні посади, зокрема, в ЦОПі (Центр олімпійської підготовки). Ми не можемо сидіти на одному місці, маємо прогресувати. А зараз нам нав’язують тих людей, яких хтось хоче бачити на посади. Де за 8 років резерви, куди пішли гроші. Того ж самого Йосипа Пеняка ми готували за власні кошти, я не скаржуся, бо люблю свою роботу, але потім від нас вимагають представити підготовленого спортсмена".

Реклама

Алан Капраль, виконавчий директор Федерації лижних видів спорту Закарпаття: "Ми свідомі того, що змінилася влада, розуміємо, що тільки нещодавно змінився керівник відповідного обласного управління, якому потрібний час, аби розібратися. Але для нас якраз цей час може бути важливим".

Станіслав Кравчук, чотириразовий учасник Олімпійських ігор: "До 2012 року я ще я працював. А далі просто психологічно не міг витримати цього тиску: я залишився без тренера, і розумів, що результатів я більше не покажу, а травму зароблю. Згодом я зрозумів, що я цій країні не потрібен, як спортсмен. Хоча від спорту я не відійшов. Спорт має базуватися на спортивних принципах і здоровій конкуренції, тоді буде результат. Зокрема, потрібно заробити можливість, потрапити в той самий ЦОП. Залишилися одиниці спортсменів у фристайлі, які вже там "доживають". Якщо ми зараз нічого не будемо вирішувати, то можемо забути про олімпійських спортсменів".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно