Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Перший тренер Олександра Усика може стати частиною Федерації боксу Закарпаття

Перший тренер Олександра Усика може стати частиною Федерації боксу Закарпаття

Перший тренер Олександра Усика може стати частиною Федерації боксу Закарпаття
ВІДЕО ДНЯ

Тренер Усика може поповнити кадровий склад Федерації боксу Закарпаття. 

Цього понеділка віце-президент федерації боксу Закарпаття Михайло Данило та головний тренер збірної краю Валерій Вишньов, підсумовували Чемпіонат України з боксу (юнаки 2001-02 р.н) у прямому ефірі програми «Спорт Тайм» на телеканалі Тиса-1.

Реклама

Нагадаємо, всеукраїнські змагання проходили в обласному центрі впродовж тижня (25-31 травня). До Ужгорода з’їхались імениті боксери з усіх куточків держави. Відрадно, що з-поміж кращих представників цього виду спорту перемоги та призові місця вибороли і закарпатські спортсмени. Юрій Попелич та Любомир Каналош у вагових категоріях  41.5 кг та 54 відповідно, стали чемпіонами України. Ще 5 вихованців крайової школи боксу посіли призові місця.

«Ми не очікували такого результату, було відчутя, що 2-3 медалі можемо вирвати, але 7 призерів! Такого в історії Закарпаття в нас ще не було. Якщо говорити про хлопців-чемпіонів, то результату Попелича десь чекали. Юрій минулого року на Чемпіонаті України в Чернівцях завоював срібло. Каналош тоді був третім у своїй ваговій категорії. Любомир не мав відповідно такого досвіду. Але як бачите цього року вони виправдали і перевершили  наші сподівання. І це надзвичайно приємна подія для нас », - зазначив головний наставник збірної краю з боксу Валерій Вишньов.

Реклама

Як висновок, за загальною кількістю здобутих медалей Закарпатська область зайняла 1 місце. За підсумками минулого року в загальноукраїнському рейтингу федерацій - Закарпатська посідала 25 місце, а це передостаннє.

«На цьому зупинятись не будемо. Ці змагання показали, що нам можна довіряти організацію та проведення і інших турнірів високого ґатунку. Президент Федерації боксу Закарпаття обрав правильний вектор розвитку і незабаром, повірте, будуть і інші результати. Починати завжди складно. Активну діяльність ми розпочали 3 місяці назад. Але і за такий короткий термін пророблена велика робота.  Сподіватимемось, що до кінця року з 25го місця в рейтингу увійдемо в 10ку кращих, а то і вище.

Якщо ще говорити про плани, то наразі ведуться перемовини з тренером олімпійського чемпіона Олександра Усика Сергієм Ватаманюком, щоб залучити його до роботи федерації Закарпаття. Він стане віце-президентом з питань підготовки олімпійського резерву. Керівництво федерації запропонувало першому наставнику Усика, увійти до нашого колективу. Пан Сергій досить схвально відгукнувся на запрошення, і сподіватимемось, що наш кадровий склад незабаром поповниться і таким іменитим фахівцем. Це відкриває для нас ряд можливостей, як мінімум Олександр Усик свої збори проводитиме саме на Закарпатті» - прокоментував перший віце-президент Федерації Михайло Данило.

Реклама

Варто зазначити, що вже 12 – 13 червня відбудеться обласний чемпіонат з боксу серед юніорів (15-16 років). Турнір дасть змогу відібрати кращих з кращих у цій віковій категорії. Вони і представлять Закарпаття на Всеукраїнських змаганнях в Тернополі, що відбудуться наприкінці серпня.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно