Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • На Мукачівщині завтра відбудуться велосипедні змагання "Апхіл Сент-Міклош"

На Мукачівщині завтра відбудуться велосипедні змагання "Апхіл Сент-Міклош"

На Мукачівщині завтра відбудуться велосипедні змагання "Апхіл Сент-Міклош"

21 червня любителів велоспорту запрошують позмагатися у швидкості на пересічній місцевості й отримати свою порцію адреналіну в дисципліні «апхіл» (підйом в гору).

ВІДЕО ДНЯ

Змагання проходитимуть поблизу Мукачева. Цієї неділі проведуть пробний заїзд серед велосипедистів різного рівня підготовки, з метою оцінки дистанції та виділення вікових груп.

Велолюбителі подолають дистанцію у 6500 метрів з перепадом висот 355 метрів за маршрутом: Вільховиця - Лецовиця - Бабичі.

Реклама

За форматом змагання нагадують гірські етапи в шосейному велоспорті. Як правило, проводиться на дорогах із твердим покриттям. Зазвичай, учасники стартують групами, поділеними на різні вікові категорії. 

"Наразі в області проводиться обласний чемпіонат з апхілу в селі Рокосово. Наш апхіл за дистанцією коротший на 500 метрів та має менший градієнт. Але траса цікава своєю динамічністю, чередуванням більш крутих та пологих частин. Це змагання на витривалість. Молоді чоловіки в категорії 20-30 років, очікувано, проїдуть дистанцію за 21-26 хвилин", - розповів ініціатор проекту Євген Новак. В майбутньому змагання планують зробити традиційними.

Реклама

"Це може бути, в майбутньому, літній варіант обласних чи міськрайонних змагань для тих, хто більш-менш катається, як спортсмен-аматор. Закарпаття - це гірський край, це потенційна Мекка для велосипедистів. Вже зараз у нас тренуються молодіжні збірні України з МТБ та шосе", - поділився планами на майбутнє організатор заїзду.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно