Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Спортсмен з Угорщини здійснив пробіг заради підтримки Закарпаття

Спортсмен з Угорщини здійснив пробіг заради підтримки Закарпаття

Спортсмен з Угорщини здійснив пробіг заради підтримки Закарпаття

Відомий ультра-спортсмен із Угорщини Пал Гідвегі-Уштош разом з колегою із Солотвина Каролем Токаром вирішили підтримати туристичну галузь Закарпаття, здійснивши марафон, протяжністю 500 кілометрів. Стартували бігуни із міста Вац, а фінішували у Вишкові, що на Хустщині.

ВІДЕО ДНЯ

Варто зазначити, Пал Гідвегі-Уштош – угорський спортсмен світового класу. Екстремал проїхав на двоколісному транспорті 11 країн світу та проплив 820 кілометрів Тисою. Він є володарем титулу «посол Тиси». У свою чергу, Кароль Токар – теж багаторазовий рекордсмен із бігу, прихильник надважких навантажень та любитель адреналінового драйву.

45-річний угорець разом із 65-річним закарпатцем під час маршруту зупинялись тільки у Вилоці та Хусті. За спортивну витривалість Пала і Кароля у світі прозвали «залізними людьми».

Реклама

Від міста Вац до селища Вишково марафонці бігли заради того, аби привернути увагу європейської спільноти до сільського зеленого туризму в Закарпатті і висловити підтримку українцям у важкі часи, коли за 1000 кілометрів від області проходять бойові дії і лунають вибухи.

Разом з гостями-спортсменами до Хуста навідався вишківчанин, відомий у краї меценат, агент ФІФА Шандор Варга.

Реклама

- Мені хочеться, щоб туристи з Угорщини не боялися їхати до України, бо в Закарпатті немає війни. Тут я бував не раз і добре знаю кожен район. Тут мирно і спокійно. З іншого боку, розумію що наразі відгомін подій на Сході вашої держави не оминув і вас, що немає державних програм підтримки рекреаційної галузі, зарплати українців знецінені, прожитковий рівень дуже низький, громадськість приречена на виживання, – розповів Пал Гідвегі-Уштош, – Тому хочу поспілкуватися з закарпатцями, оглянути визначні місця, історичні пам’ятки, побувати на фестивалі п’яти коронних міст Марашорощини у Вишкові, висловити солідарність найближчим сусідам, довести своєю спортивною акцією, що чужої біди не буває, що по обидва боки Карпат живуть люди, які завжди готові подати одне одному руку допомоги.

До слова, у майбутньому відомий угорець ще не раз планує відвідати наш край, бо йому дуже подобаються мальовничі місцини та чисті водойми Закарпаття

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно