Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

До Перечина завітали футболісти із Сенегалу

До Перечина завітали футболісти із Сенегалу
Фото: Анастасія Пензова
ВІДЕО ДНЯ

22 червня у Перечині відбувся міжнародний товариський поєдинок між сенегальським клубом «Діараф» (Дакар) та місцевими аматорськими «Карпатами», які виступають у першій західній лізі чемпіонату краю.

Слід додати, що сенегальський футбольний клуб – професійний й виступає у тамтешній прем’єр-лізі. Хочеться зупинитися на історії появи в Україні африканських футболістів. Ще півроку тому менеджери «Діарафа» надсилали запити на електронну пошту ФК «Говерли» із пропозицією зіграти товариський матч, однак керівництво ужгородського клубу відмовилося. Тож, лише нині, завдяки тісній співпраці агента ФІФА та власника спортивно-готельного комплексу «Камелот» Романа Мегели сенегальські профі нарешті потрапили в Україну на заплановані двотижневі збори. Щоправда, із 23 футболістів, які вирушили з Дакара на Закарпаття, доїхали лише 13, решта через проблеми з документами змушені були повернутися на Батьківщину.

Реклама

Уже будучи на Закарпатті, скаути «Діарафа» відвідали поєдинок 8-го туру чемпіонату краю в Перечині, де «Карпати» розгромно – 7:1 перемогли «Ракошино». Саме там і домовилися з керівництвом перечинської команди зіграти товариську зустріч.

22 червня у Перечині відбувся міжнародний товариський поєдинок між сенегальським клубом «Діараф» (Дакар) та місцевими аматорськими «Карпатами», які виступають у першій західній лізі чемпіонату краю. Слід додати, що сенегальський футбольний клуб – професійний й виступає у тамтешній прем’єр-лізі. Хочеться зупинитися на історії появи в Україні африканських футболістів. Ще півроку тому менеджери «Діарафа» надсилали запити на електронну пошту ФК «Говерли» із пропозицією зіграти товариський матч, однак керівництво ужгородського клубу відмовилося. Тож, лише нині, завдяки тісній співпраці агента ФІФА та власника спортивно-готельного комплексу «Камелот» Романа Мегели сенегальські профі нарешті потрапили в Україну на заплановані двотижневі збори. Щоправда, із 23 футболістів, які вирушили з Дакара на Закарпаття, доїхали лише 13, решта через проблеми з документами змушені були повернутися на Батьківщину. Уже будучи на Закарпатті, скаути «Діарафа» відвідали поєдинок 8-го туру чемпіонату краю в Перечині, де «Карпати» розгромно – 7:1 перемогли «Ракошино». Саме там і домовилися з керівництвом перечинської команди зіграти товариську зустріч.

Реклама

Що ж, тепер про сам матч. Як і годиться на всіх міжнародних зустрічах перед самим початком прозвучали гімни Сенегалу та України, а перечинські футболісти вручили сувеніри гостям з далекої Африки.

Далі розпочався історичний для Перечина матч. Незважаючи на статус аматорів, у перші хвилини гри саме «карпатівці» володіли ініціативою. А їх нападник Олег Вишневський у перші десять хвилин мінімум двічі міг засмутити гостей із Африки. Однак, в обох випадках замешкався з ударом і захисники «Діарафа» ліквідували загрозу. А далі вже гості спокійно заволоділи ініціативою, мабуть господарі за два дні ще не встигли відновити сили після напруженого поєдинку з «Ракошином», однак достойно чинили спротив сенегальським «профі». Перша половина зустрічі завершилася без голів. А от початок другого тайму вже був за гостями. Практично, друга атака стала результативною для «Діарафа», гравці якого на 47-й хвилині розіграли чудову комбінацію, яка завершилася точним ударом нападника повз кіпера перечинців у сітку воріт господарів – 1:0.

Африканські гравці й надалі не збавляли обертів й продовжили контролювати ситуацію раз по раз створюючи загрозу біля володінь «Карпат». Перечинці також намагалися відповідати гострими контрвипадами й змусили продемонструвати свою майстерність стража воріт «Діарафа». Та голів вболівальники, яких на трибунах зібралося чимало, більше не побачили. Тож, 1:0 мінімальна перемога сенегальського «Діарафа». А далі на полі було суцільне селфі – діти, батьки, учасники матчу – всі хотіли мати світлину з гравцями екзотичного Сенегалу. Здається, фотографування з вболівальникам тривало більше ніж сама гра. До слова, гравці «Діарафа» люб’язно це робили, роздавали автографи і дякували вболівальникам за таку увагу.

Реклама

ФК «Діараф» на Закарпатті буде до 1 липня, а 29 червня сенегальці зіграють спаринг із харківським «Металістом», який також проводитиме тренувальний збір на Закарпатті.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно