Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • На Закарпатті проходить Кубок України серед юнаків з пішохідного туризму "ЄвроКарпати – 2015"

На Закарпатті проходить Кубок України серед юнаків з пішохідного туризму "ЄвроКарпати – 2015"

На Закарпатті проходить Кубок України серед юнаків з пішохідного туризму "ЄвроКарпати – 2015"

З 28 червня по 2 липня біля села Оріховиця, що поблизу Ужгорода, проходять змагання на Кубок України серед юнаків з пішохідного туризму "ЄвроКарпати – 2015". Урочисте відкриття в неділю відбулося у супроводі гімну України з підняттям державного прапора.

ВІДЕО ДНЯ

– Турнір, у якому беруть участь школярі 2001-2003 років народження, на теренах Закарпаття проходить щороку, – сказав директор Закарпатського обласного центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді Володимир Чепа. 

Привітальне слово на відкритті виголосив начальник управління молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації Денис Ман. Напутні слова учасникам турніру прозвучали і з уст директора Закарпатського центру краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді Володимира Чепи. Покропив юних спортсменів святою водицею і помолився за них отець Віктор.

Реклама

Головний суддя змагань Юрій Ляхович дав обіцянку справедливого і принципового суддівства. Після цього всі 13 команд-учасниць попрямували до місць їхнього базування, а капітани розіграли стартові номери, вислухали умови змагань.

Одночасно з Кубком "ЄвроКарпати – 2015", який розіграють посланці 8 областей і міста Києва, відбувається і відкрита першість Закарпатської області. Серед усіх команд-учасниць 5 представляють Закарпаття (Рахівський, Свалявський, Іршавський, Хустський і Ужгородський райони), решта – інші регіони України. Приїхали, зокрема, юні спортсмени з Волині, Запорізької, Донецької, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Київської областей і міста Києва.

Реклама

– Те, що ці змагання дуже важливі для гарту молоді, свідчить уже їх програма, – сказав головний суддя турніру Юрій Ляхович. – Вона, поряд із відмінною фізичною підготовкою, передбачає уміння користуватися картою і компасом, а також навички з орієнтування на місцевості.

– Скажіть, хіба це не важливіше, ніж цілодобове сидіння біля комп’ютера влітку, коли слід заряджатися здоров’ям на весь рік! — додав Юрій Ляхович. — Господарі ретельно готуються до цих стартів, щоб провести їх на найвищому рівні.

Два змагальні дні "ЄвроКарпат-2015" вже позаду. Першого з них учасники стартували командами, долаючи смуги перешкод. Кращими на цій дистанції виявились представники Міжнародного центру дитячо-юнацького туризму м. Києва, а із Закарпатських команд – команда Іршавської райСЮТур.

Реклама

30 червня змагання проходили у особистому заліку. Переможцями у змаганнях за Кубок України серед хлопців стали представники Міжнародного центру дитячо-юнацького туризму м. Києва, не відставали від своїх і дівчата цієї ж команди, що також вибороли перемогу. У Чемпіонаті Закарпатської області кращими серед були представники Хустської та Іршавської районних станцій юних туристів.

У завершальний третій день відбулися змагання на довгій комплексній дистанції „Крос-похід”. Перемогу на цій дистанції, яка мала протяжність 5 кілометрів, здобула команда Броварського районного центру туризму Київської області, а поміж закарпатських команд перше місце здобула команда Іршавської районної станції юних туристів.

За результатами трьох днів змагань був підведений підсумок Кубку України серед юнаків з пішохідного туризму. Третє місце посіла команда Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства спорту ту екскурсій учнівської молоді «КРОК», на другому місті опинилася команда Броварського районного центру туризму Київської області, а перемогу завоювала команда Міжнародного центру дитячо-юнацької туризму міста Київ.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно