Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Хусті відбулись всеукраїнські змагання з крос-кантрі

У Хусті відбулись всеукраїнські змагання з крос-кантрі

Близько трьох десятків велоспортсменів із різних куточків України з`їхалися до закарпатського Хуста на змагання з крос-кантрі.

ВІДЕО ДНЯ

На трасі протяжністю 2,600 кілометрів свою майстерність та витримку з огляду на неймовірну спеку демонстрували велокросмени зі Львова, Коломиї, Скадовська та Кіровограда.

Закарпаття на поєдинку представили велосипедисти з Мукачева, Ужгорода та, власне, господарі турніру – хустяни. Траса, за словами організаторів – спортивної сім`ї Лесі та Миколи Логінів, – не була підвищеної складності, однак любителям велоспорту потрібно було проявити неабиякий професіоналізм, аби подолати чимало технічних ділянок: стрімкі спуски, круті повороти, виснажливі підйоми та каменисту місцевість. Оскільки змагання проводяться двічі на рік протягом шести років і чим далі набувають більшої популярності, організатори доклали чимало зусиль для їхнього проведення на відповідному рівні.

Реклама

"Трасу протягом двох тижнів ретельно адаптовували до турніру місцеві веломани – юнаки та дівчата, які полюбляють кататися на
двоколісному. Вони, власне, і представляють собою команду з швидкісного спуску «Веломан Екстрім Хуст». Приємно, що долучилися до організації небайдужі хустяни, зокрема Олександр Бордей. Загалом траса – технічна і постійно тримає в тонусі спортсменів, не дає розслабитися", - ділиться організатор змагань Леся Логін.

Високий рівень підготовки траси відчули на собі не лише велолюбителі, але й досвідчені та титуловані спортсмени.

Реклама

"Взагалі-то я - шосейник. У крос-кантрі катаюся останні два роки. Минулоріч на цих змаганнях у Хусті був п’ятим, сьогодні ж приїхав другим. Як на мене, траса складна і виснажлива. Ясне небо та температура більше 30 у затінку ще більше додавали гостроти до змагань та виснажувала на відкритих ділянках. Але це тільки сприяє зросту професійності", - посміхається семиразовий чемпіон України з шосейної гонки Олег Самойленко з Кіровограда.

Інший учасник змагань – гість зі Скадовська Сергій Новиков зауважив, що траса за рівнем підготовки підходить для проведення Любительського Кубку
України. Організатори також поділилися з «Голосом Карпат» своїми планами на майбутнє.

"Ми б хотіли у 2016 році провести Кубок України з велоспорту серед аматорів, але для цього потрібно провести серію змагань за участі хороших спортсменів, які мають звання майстрів спорту, кандидатів у майстри спорту тощо. Поступово будемо йти до мети й надалі популяризувати цей вид спорту серед краян", - запевняє Микола Логін.

Реклама

Боротьба за медалі велася у шести категоріях, але найгострішою виявилася в категорії «Еліта» від 19 до 39 років, де протягом всієї дистанції не було ясно, хто займе призові місця. У цьому протистоянні перемогу святкував Василь Морозов з Мукачева, слідом за ним фінішували ужгородці Олексій Жданович та Костянтин Чиріпка, слідом – Артур Гергардт з Хуста.

Після запеклої та видовищної боротьби визначилися переможці інших категорій. Так, найкращим серед «Майстри 40+» став хустянин Томас Величко, в «Юніорах» переміг ужгородець Том Рего. Пальму першості в категорії «Дівчата» виборола Мирослава Диба з Ужгорода, в «Юніорах» - Ната Шозда з Мукачева. П’єдестал пошани в категорії «Юнаки» розділили між собою хустяни Юрій Куліш та Роман Перец.

Усі переможці велосипедного поєдинку були нагороджені грамотами, медалями та призами.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно