Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • "Говерла" втратила два очки у матчі із запорізьким "Металургом"

"Говерла" втратила два очки у матчі із запорізьким "Металургом"

"Говерла" втратила два очки у матчі із запорізьким "Металургом"

Чиновники з Федерації футболу не в силах змусити команди демонструвати привабливий, цікавий для вболівальників футбол. Але вони в силах забезпечити максимально зручні умови, за яких шансів побачити дійсно класний футбол побільшає. П’ята година як час початку матчу в розпал літа – то не зручні умови. То знущання над вболівальниками та футболістами. В Ужгороді "Говерла" та "Металург" мусили починати гру майже в сорокаградусній спеці.

ВІДЕО ДНЯ

Цей матч був дуже важливим для обох команд. "Говерла" в перших трьох турах показала гідний футбол, але жодної перемоги в силу високого класу суперників не здобула. Сьогодні закарпатці нарешті сперечалися із суперником з власної вагової категорії. "Металург" безнадійно програв три стартові поєдинки і не показав нічого такого, що могло б уберегти запоріжців від боротьби за виживання. Сьогоднішній матч ставав для команди Чанцева своєрідним моментом істини: перемога над "Говерлою" могла стати переломним епізодом в процесі становлення колективу; поразка ж загрожувала запоріжцям остаточною зневірою.

Новачок "Говерли" Павло Кутас до заявки потрапив, але до числа стартових одинадцяти включений не був. А от Дмитро Єременко, якого ужгородці заявили в понеділок, вийшов в основі, разом з Кузиком та Гемегою, допомагаючи з глибини нападнику Хльобасу. За опорну зону відповідали Савченко та Чумак, в захисті вийшли Цуріков, Ягодінскіс, Лухтанов та Люлька (зліва направо). Місце у воротах зайняв Рудько.

Реклама

Анатолій Чанцев своїм варіантом складу не здивував. Як і в матчі проти "Волині" правий фланг півзахисту закривав Попов, тоді як Помазан діяв праворуч у захисті. На протилежному боці функціонувала зв’язка Каплієнко – Татарков. Лисицький з Кулиничем відповідали за центр оборони, Максим Старцев захищав ворота. В центрі поля місця зайняли Орелесі та Гвілія; в зоні над ними – Жураховський. Роль нападника відігравав Ілля Корнєв.

Гра розвивалась не так, як того хотіли бачити тренери команд. Чанцев не знаходив собі місця, постійно критикуючи своїх підопічних, а Грозний – хоч його команда і мала перевагу – закликав підопічних не імпровізувати, а виконувати його вказівки. Закарпатці на стартових хвилинах створили два моменти: Хльобас, а потім Кузик пробили по воротах. Захист "Металурга" не встигав за швидкими опонентами. Гості спробували організувати контратаку – м’яч після удару Орелесі пролетів над поперечиною.

Реклама

"Говерла" мала всі можливості для того, аби відкрити рахунок ще в першому таймі. Запоріжці не встигали за своїми суперниками, незважаючи на те, що темп матчу був нешвидким. Атаки на ворота Старцева накочувались регулярно, але завершення не Грозного не влаштовувало. Невдалий розіграш штрафного, перехоплений пас на Люльку… на 19-й хвилині нарешті ужгородцям вдалося вивести Гемегу на ударну позицію. Віталій з правого краю пробив сильно, але трохи неточно.

Далі – більше; простріл у напрямку Савченка запоріжці перехопили, а от з Кузиком, який класно обігрався з партнером і вийшов на ударну позицію, захист "Металурга" не впорався. Кузик пробив добре, але Старцев, скоротивши кут обстрілу, парирував удар.

На цей момент у гостей знайшлася гідна відповідь. Пройшла передача з глибини на Лисицького; Віталій пробив головою з близької відстані, але дивом не влучив у рамку. "Говерла" трохи розгубилася, дозволивши супернику створити ще один момент. Каплієнко на швидкості прорвався лівим флангом, але точної передачі віддати не зумів. Тільки після того ужгородці повернули собі ініціативу, потурбувавши Старцева дальнім ударом Чумака, а також небезпечним ударом Хльобаса після пасу Савченка. У першому випадку надійно зіграв воротар "Металурга, в другому – м’яч пролетів повз стійку.

Реклама

Під кінець тайму черговий раз ситуацію загострив Кузик. Орест технічно обіграв опонентів на лівому фланзі, увійшов до штрафного майданчика, гостро прострілив, але ніхто з партнерів Кузика до м’яча не добрався. Трохи пізніше Орест подав м’яча верхом – знову безадресно. Запоріжці і в собі знайшли сили на атаку, але дальній удар Татаркова заблокували.

Відразу після перерви тренерський штаб "Говерли" кинув в бій Сергійчука. Михайло дуже старався і на початку тайму створив два гострі моменти. Спочатку, прийнявши передачу з лівого флангу, Сергійчук технічно прибрав з дороги захисників "Металурга", але з вбивчої позиції не переграв Старцева. А потім головою пробив після подачі кутового – неточно. "Говерла" переважала свого суперника чи не за всіма компонентами, але точний завершальний удар ужгородцям ніяк не вдавався. Хльобас після передачі з глибини міг увірватися у вільну зону, та не добіг, отримавши за це на горіхи від Грозного. Савченко здалеку пробив неточно, Цуріков через кілька хвилин відзначився тим самим.

На гол господарі напрацювали, але авантюрні рішення, які ужгородці приймали на завершальній стадії атак, зводили нанівець усі зусиллями. Хобленко в середині другого тайму з вбивчої позиції після навісу Сергійчука пробив в руки Старцеву, Сергійчук пізніше з перспективної позиції прострілив в нікуди і було враження, що "Металург" таки відзахищається. Тим більше, що на 78-й хвилині Савченко за фол в центрі поля отримав другу жовту картку і достроково пішов з поля. Але такий стрес позитивно вплинув на ужгородців. Відразу після того Цуріков взяв ініціативу на себе, пройшов весь захист "Металурга", увійшов до штрафного майданчику, де й був збитий Кулиничем. Арбітр справедливо вилучив молодого захисника з поля і призначив пенальті, який рішуче реалізував сам Цуріков.

"Металург" побіг відігруватися і дивом не пропустив на контратаці. Кузик з Гемегою вдвох вийшли на ворота Старцева, Орест віддав партнеру, але Віталій примудрився пробити повз порожню рамку. "Говерла" не перейшла на гру по рахунку, а продовжувала затискати суперника на його половині поля. У Сергійчука м’яч зрізався з ноги, тому удар зі зручної позиції вийшов слабким. Чумак зі штрафного пробив в руки Старцеву. А потім "Металург" покарав суперника. На останній хвилині основного часу запоріжці заробили право на штрафний удар метрів з 17-ти; гості розіграли м’яча, давши можливість Каплієнку пробити з центральної зони. Удар у Олександра вдався на славу – 1:1.

"Говерла" втретє цього сезону зіграла унічию 1:1. Але якщо в перших двох випадках ужгородці здобули по одному очку, то зараз – втратили два. Це покарання за авантюрність і не реалізацію моментів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно