Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Вихованці Мукачівського КСО "Товариш" відмінно виступили на змаганнях зі спортивного орієнтування

Вихованці Мукачівського КСО "Товариш" відмінно виступили на змаганнях зі спортивного орієнтування

Вихованці Мукачівського КСО "Товариш" відмінно виступили на змаганнях зі спортивного орієнтування

Чотириденне випробування спекою пройшли учасники ІІІ-го чемпіонату країни зі спортивного орієнтування серед вихованців позашкільних навчальних закладів Міністерства освіти і науки України, що з 6 до 9 серпня проходив неподалік Ужгороду. В змаганнях взяли участь 250 юних спортсменів з 24 команд, які представляли 13 регіонів України.

ВІДЕО ДНЯ

Відмінно виступили у складі збірної команди Закарпатського центру туризму краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді гуртківці Мукачівського КСО "Товариш" (тренери Ніна Расчупкіна та Олександр Цепурдей). Так, першого дня чемпіонату в лісі неподалік села Оріховиця срібну медаль на середній та бронзову – на довгій дистанціях в категорії 12-річних вибороли гімназисти Владислав та Ніна Цепурдеї.

Наступного дня в Перечині під час естафетних змагань стовпчик термометра досягав 37-градусної позначки. Та ці цифри не злякали юних спортсменів і вони мужньо вирушили на боротьбу з дистанцією, собою і пекельною спекою. На п’єдестал пошани за підсумками естафет піднялися вже п’ятеро юних мукачівців: срібними призерами стали Ніна і Катерина Цепурдеї, бронзовими – Яна Брунцвик з гімназії та Даніела Дешко з ЗОШ №11. Ще одну срібну нагороду своєму місту приніс 17-річний випускник ЗОШ №11 Владислав Французов, який разом з ужгородцем Станіславом Паламарчуком став віце-чемпіоном серед 18-річних. 

Реклама

Дистанції фінального дня чемпіонату було прокладено в історичному центрі Ужгороду. Старт о 10.00 ранку давав спортсменам хоч якісь сподівання на легку прохолоду, але реалії всі подібні надії задушили на корені. Та навіть палаюче сонце не завадило сильнішим показати високі результати. В категорії наймолодших чемпіонкою у спринті серед дівчат стала Катерина Цепурдей, її брати Леонід Нечай та Владислав Цепурдей зайняли друге та третє місця в змаганнях серед хлопчиків. На короткій дистанції золоту та срібну нагороди вибороли відповідно Ніна Цепурдей та Ірина Розман. З другим результатом серед однолітків фінішував й Владислав Французом.

Загалом першість визначалася у п’ятьох номерах програми в 4-х вікових категоріях окремо серед хлопців та дівчат. Тож переможців цих змагань в особистій першості було чимало. Чемпіонами, крім вищезгаданих, стали: вінничани Анастасія Брус, Альона Задніпрянець, Денис Шаталюк, Віталій Мензульський, Олександр Кучерук і Тарас Рачук, херсонці Анна Коваленко, Фея Цивільська, Тетяна Савченко, Ігор Кражев, Ольга і Станіслав Паляниці, сумчани Анна Голуб і Юрій Сердюк, Катерина Якимечко та Діана Скородинська з Івано-Франківщини, Ганна Климчук з Волині, киянка Тетяна Гусок, Данило Довгань з Дніпропетровську, Іван Беляєв з Житомира, Володимир та Олег Ленюки з Чернівців, ну й, звісно, хазяї трас – ужгородці Станіслав Паламарчук, Денис Кононов і Андрій Василина (тренер Георгій Фечо), та Христина Бобер з Кам’яниці (тренер Сергій Готра).

Реклама

Після змагань ми поцікавилися враженнями деяких з учасників. Як сказав після фінішу Андрій Василина: - «Головним суперником для мене була спека. Коли на дистанції вдихаєш розпечене повітря, здається, що "обпалюєш" легені». Ніна Цепурдей: - «Мені сподобалися ці змагання. За їх командний дух, бурю пристрастей і за безкомпромісну спортивну боротьбу. Після першого дня в командній першості лідирували херсонці, крім них ми поступалися ще й вінничанам. По вдалому виступу в естафетах гонку очолили прикарпатці, а ми йшли за Вінницею третіми. І лише вдалі старти в Ужгороді вивели нашу команду на перше загальнокомандне місце». Ірина Розман: - «А мені запам’яталася зустріч з закарпатськими ветеранами спортивного орієнтування Юрієм Семеновичем Туряницею, Костянтином Федоровичем Сасом та Петром Миколайовичем Назаренком – їх загальний стаж в орієнтуванні складає майже сто п’ятдесят років, а вони й досі приймають активну участь в змаганнях, діляться досвідом…»

Тож переможцями III Чемпіонату України серед позашкільних навчальних закладів стала команда Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді. Другою фінішувала команда Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. Трійку призерів замкнула команда Вінницького обласного центру туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно