Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Закарпаття має всі підстави відновити колишню славу регіону, який готує найкращих кікбоксерів

Закарпаття має всі підстави відновити колишню славу регіону, який готує найкращих кікбоксерів

Закарпаття має всі підстави відновити колишню славу регіону, який готує найкращих кікбоксерів

Про це на прес-конференції журналістам розповів Анатолій Перцев, президент Закарпатської обласної федерації з кікбоксингу, заслужений тренер України, майстер спорту.

ВІДЕО ДНЯ

Цього року спортивний клуб «Іппон», з якого вийшли найкращі кікбоксери Закарпаття, святкує своє 25-річчя. "За 25 років підготовано 24 майстри України, 4 майстри спорту міжнародного класу, 4 чемпіони світу серед дорослих, - розповідає Анатолій Перцев. - Вже після реконструкції, починаючи з 1 лютого цього року на базі спортивного клубу проведено три обласні турніри з кікбоксингу. Наші спортсмени також брали участь в чемпіонаті Словаччини, Кубку Європи, Кубку світу (проходив в Угорщині 15 травня), у Чемпіонаті України серед молоді і дорослих. Найбільший наш успіх – це переможець Кубку світу Артур Слободянюк, майстер спорту та кандидат у національну збірну, яка візьме участь у Чемпіонат світу  у листопаді в Дубліні. На базі «Іппона»  працює Закарпатська обласна федерація з кікбоксингу, проходять  всі змагання, навчально-тренувальні збори. Не кожна область в Україні може похвалитися такою базою».

Анатолій Перцев каже, що головна мета федерації – виховати молодь, яка буде прославляти Закарпаття у Європі та усьому світі. Тому запрошують найкращих тренерів, зокрема з дітьми працюють Артем Колечко, майстер спорту та Микола Конечний, який був у національній збірній по боксу. 

Реклама

Артем Колечко розповів, що сам почав займатися кікбоксингом в 11 років. Зараз тренує дітей. У клуб набирають від 7 років і старших. Позитив кікбоксинга у тому, кажуть тренери, що існує 6-7 безконтактних видів для дітей, в єдиноборствах такого немає.  

Микола Конечний в «Іппоні» з 1992-93 року, тренувався в А.Перцева, досягнув успіхів в Україні та виїхав за кордон. Минулого року повернувся в Ужгород, щоб працювати з молодими спортсменами на Закарпатті та готувати  переможців.

Реклама

«Кікбоксинг треба проштовхувати на високий рівень, бо раніше кікбоксинг на Закарпатті займав серйозні позиції, ми представляли  Україну на міжнародній арені, - каже А.Перцев.- Запрошуємо дітей. До нас часто приходять дивитися на тренування і самим пробувати займатися. Приходила група навіть зі Школи мистецтв (30 дітей).  Хочемо відвернути дітей від комп’ютерних ігор, постійного сидіння, забрати з вулиць і зайняти їх справжній спортом. Щоб вони перемагали ту, на спортивній арені, а не у комп’ютерних іграх. Чотири рази на чемпіонатах світу та Європи змушував весь світ стояти під гімн України, чотири мої учні були на п’єдесталі, а це надихає далі працювати. Починаєш розуміти, що недарма живеш».

Рік тому, клуб капітально реконструювали.  У розпорядженні спортсменів основний зал з рингом, додатковий зал, сучасні роздягальні, душові, масажний кабінет. Гордість клубу- сучасна котельня на пелетах, яка дає можливість економити витрати на опалення у 6 разів і не залежати від газу. В «Іппон» проситься національна збірна з кікбоксингу. А,Перцев каже, як буде 10% -15% у збірній закарпатських спортсменів, тоді прийме. У національній збірній поки що троє спортсменів із Закарпаття.

6 вересня в Ужгороід, в Іппоні» відбудеться першість Закарпатської області з кікбоксингу серед кадетів і юніорів. Відтак закарпатці поїдуть наприкінці вересня у Бровари на Кубок України. Потім перший етап підготовки Чемпіонату світу і за традицією дитячі змагання на Кубок Діда Мороза з ялинкою та подарунками.  Відділення Закарпатської федерації з кікбоксингу діють і в інших містах Закарпаття: Мукачеві, Виноградові, Хусті.

Реклама

Незабаром вийде друком книжка по кікбоксинг на Закарпатті «Стріла, пущена по вітру» і документальний фільм. А згадати є що, починаючи з 90-их завойованих кубків чимало. На базі «Іппона» працюють й інші обласні федерації. Зокрема, регбі, американського футболу, баскетболу, петанку, проводяться зустрічі 16 обласних федерацій різних видів спорту. Зали використовують для художньої гімнастики.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно