Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Лише 30 з 500 учасників АТО з Мукачева та району отримали земельні ділянки

Лише 30 з 500 учасників АТО з Мукачева та району отримали земельні ділянки

В Мукачівській ратуші відбулась розширена зустріч учасників антитерористичної операції, в якій взяли участь близько сотні ветеранів АТО з міста Мукачева та Мукачівського району. В приміщенні великої сесійної зали зібрались представники Збройних Сил України, Держприкордонслужби, органів МВС та інших збройних формувань.

ВІДЕО ДНЯ

Організатором заходу виступила ГО “Спілка учасників антитерористичної операції міста Мукачево та Мукачівського району”, яка поставила на розгляд ряд актуальних питань, серед яких найболючішим залишається виділення, гарантованих чинним законодавством, земельних ділянок під забудову, садівництво та особисте селянське господарство. На сьогоднішній день це питання вирішується надзвичайно повільно. Головною проблемою є відсутність достатньої кількості вільних земельних ділянок. Так, станом на жовтень 2015-го року учасниками АТО подано більш ніж 500 заяв на отримання земельних ділянок, проте в наявності є тільки 180 земельних наділів, з яких лише близько 30-и виділено в натурі. При цьому площа земельних ділянок, які пропонують учасникам АТО становить 4,5 сотки, тому присутні вирішили підняти питання, про збільшення розміру наділів під будівництво з 4,5 до 8 соток.

Варто зазначити, що нещодавно під стінами Мукачівського міськвиконкому відбулась акція протесту місцевих мешканців-землекористувачів одного з мікрорайонів Мукачева, які виступали проти передачі у власність земельних ділянок учасникам АТО.

Реклама

Крім цього розглядався ряд питань стосовно забезпечення пільгами згідно ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», питання працевлаштування та реєстрації в Державній службі зайнятості, а також формат проведення урочистих заходів святкування Дня захисника України 14 жовтня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно