Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Спорт
  • Дружина Віктора Орбана та чемпіон світу з боксу провели у Берегові забіг

Дружина Віктора Орбана та чемпіон світу з боксу провели у Берегові забіг

Дружина Віктора Орбана та чемпіон світу з боксу провели у Берегові забіг

Учора в Берегові проходив традиційний півмарафон, організований на цей раз Екуменічною службою допомоги Угорщини (ЕСДУ) та її відділенням в Україні. 

ВІДЕО ДНЯ

Забіг проводився уже вшосте. В ньому взяли участь понад 350 шанувальників даного виду спорту віком від 6 до 60 років.

"Уперше такий захід був проведений в 2009 році з ініціативи волонтерів американського “Корпусу миру,”  – розповідає керівник української філії Іван Геревич. – Тоді на дистанцію вийшли всього з десяток бігунів. Тепер їх кількість – кілька сотень". 

Реклама

Привітати прихильників здорового способу життя приїхали Посли доброї волі з Угорщини, дружина прем’єр-міністра країни Аніко Лейвої та олімпійський і чемпіон світу з боксу Іштван (Коко) Ковач.

"Я сама кожного ранку здійснюю кількакілометрову пробіжку, – каже пані Аніко. – Під час бігу "прокручую" в голові намітки того дня. Ця звичка залишилась в мене ще зі студентських років".

Реклама

Іштван Ковач провів перед стартом з учасниками забігів невеличку розминку, в якій вирізнялись активністю керівник ЕСДУ Ласло Легел та Аніко Лейвої.

Відтак судді – в минулому відомі спортсмени брати Петрушки, Василь Фекете та інші, запросили всіх на страт. Перевірити власні сили на дистанціях 21,09 км, 10 і 3 км, 800 метрів (для наймолодших) приїхали представники з багатьох міст Закарпаття (Ужгород, Мукачево, Виноградово, Міжгір’я тощо), Львова, Луцька, сусідньої Угорщини та навіть Німеччини, а також волонтерська команда "Корпусу миру" (США), що працює зараз на теренах Виноградівщини. Один із тренерів останньої – Райєн вийшов на дистанцію з американським прапором в руках. Разом з учасниками стартували й Аніта Лейвої та Іштван Коко.

До слова, надзвичайно популярний серед молоді боксер із задоволенням фотографувався і роздавав після забігу всім бажаючим автографи, розписуючись прямо на футболках, які люб’язно представили всім учасниками та почесним гостям спонсори марафону.

Реклама

"Разом із світлинами я залишаю тут частку свого серця, щоб знову повернутися у ваш чудовий край," – сказав на прощання Коко.

На 800-метровому відрізку першими досягли фінішу Даніелла Хіміч та Михайло Любка, на 3-х кілометрах не мали собі рівних Анастасія Ломага з Мукачева та Іван Маргітич з Великих Берегів, 10-кілометровий відрізок найшвидше подолали Георгіна Кондор та Андрій Іванов, а півмарафон (21,09 км) підкорили Наталія Малая і Сергій Расчупкін. До речі, чоловік переможниці Анатолій Малий на цій же дистанції став другим. Подружжя приїхало на змагання разом з маленьким синочком.

"Аби змалку привчався до спорту", – з посмішкою каже пара.

На свято завітали також інші імениті особи. Серед них – олімпійська та чемпіонка світу, нині голова обласної федерації гандболу Ніна Гецко, учасниця Всесвітнього конкурсу краси в Сеулі, котра представляла там Україну, володарка титулів "Міс супермодель Європи" та "Міс Закарпаття" берегівчанка Беатріс Міндак, Генеральний консул Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі, власник спільної українсько-австрійської фірми "Нумінатор", знаний меценат Леонтій Ердевді, 12-літній син якого Марк теж брав участь в забігу.

Цікаво і з гумором коментували події на стадіоні “Дружба” ведучі Еріка Вашкеба-Рябікова – ідейна натхненниця заходу, та Адам Чех з місцевого радіо "Пульс". У перервах між забігами учасників та численних вболівальників розважали милі дівчата з Виноградова, які провели майстер-клас приготування з кольорових повітряних кульок різних фігур та нанесення барвистих тату.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно