Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Тересві відкрили шаховий гурток

У Тересві відкрили шаховий гурток
ВІДЕО ДНЯ

Нещодавно у приміщенні Тересвянської селищної ради, за сприяння народного депутата України Василя Петьовки, розпочав роботу шаховий гурток для школярів смт. Тересва. Тут після уроків займаються понад 30 учнів 2-8 класів. Шаховій майстерності їх навчає чемпіон Тячівського району з шахів Олександр Абрамович.

«Працювати зі школярами дуже цікаво, адже дотепер такої можливості не було, - розповідає наставник. – Діти теж відвідують гурток з цікавістю. Серед них є багато таких, що вже грають у цю гру, а є й новачки».  Активними гуртківцями є четверо дітей з багатодітної родини Косенків, які переселились до Тересви з Криму. Своїми враженнями ділиться одна з них, 11-річна Ганна:

Реклама

«Шахи мені дуже подобаються, ми й дома часто граємо з сестрами і братами, а тут можна навчитись грати ще краще».

На заняття часто навідується і любителька шахів Ольга Жолобович, яка свого часу була удостоєна титулу чемпіонки області з шахів.

Реклама

«Нарешті інтерес до шахів у Тересві починає відроджуватись, адже наше селище має гарні шахові традиції і виховало відомих шахістів. Сучасну молодь теж треба долучати до цієї гри, адже шахи корисні для загального розвитку дитини і виховують у підростаючого покоління дисципліну, відповідальність, вміння логічно мислити», – ділиться пані Ольга.

Шаховий гурток у Тересві – вже четвертий у Тячівському районі,  який відкрили за сприяння народного депутата Василя Петьовки.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно